Catherine Keyl weigert presentatie Sophie & Jeroen: ‘Gemuilkorfd’

Catherine Keyl weigert de presentatie van de talkshow Sophie & Jeroen als ze gevraagd wordt om de permanente vervanger van Khalid Kasem te worden, zegt ze. “Het is zó partijdig.”

Catherine Keyl en Sophie Hilbrand © SBS, NPO

De talkshow Khalid & Sophie is omgedoopt tot Sophie & Jeroen nu de gevallen presentator Khalid Kasem gedwongen thuis zit omdat men erachter is gekomen dat hij geen zuivere koffie is. Na de zomer is het de bedoeling dat de talkshow verhuist naar de late avond van NPO 1, maar Jeroen Pauw heeft laten weten niet vast betrokken te willen blijven.

Binnen de lijntjes

Wie gaat er straks afwisselen met Sophie Hilbrand? Is Catherine Keyl misschien al gepolst voor deze functie? Nee, zegt ze in gesprek met de Story. “Maar ik zou het zeker kunnen. Twee dagen per week is precies mooi.”

Wat houdt Catherine tegen? “Ik weet niet of ik het zou willen. Van wat ik heb begrepen, is dat je als talkshowhost bij BNNVARA niet alles mag vragen wat je wil. Het is inhoudelijk zo ongelooflijk partijdig. Ik vind dat dat niet kan. Je moet binnen de lijntjes kleuren, zeg maar.”

Voorgeproduceerd

Sophie & Jeroen is zo ongeveer helemaal gescript, aldus Catherine. “Alles is voorgeproduceerd, het gaat precies zoals de redactie het wil. Dat weiger ik. Dat heb ik nog nooit gedaan en zal ik ook nooit doen. Dan is de rol van sidekick veel leuker, want dan kun je je er tegenaan bemoeien zoals jij dat wil.”

Waarom heeft Catherine eigenlijk geen eigen programma? Haar leeftijd, stelt ze, maar: “In mijn gezicht zullen ze niet zeggen dat ik te oud ben. Want dan discrimineren ze.”

Frustrerend

Vindt de 77-jarige Catherine het aan het eind van haar leven niet jammer dat ze zo gepasseerd wordt? “Ik heb de vraag weleens gesteld waarom men denkt dat ik geen programma heb. Dan krijg ik een vaag antwoord dat ze niet weten of ik hun doelgroep aanspreek. Wat een onzin.”

Ze besluit: “Het is jammer, maar niet frustrerend. Want ik heb een heel leuk leven.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen