Monique van de Ven weigert Sophie Hilbrand: ‘Dat oude koppie!’

Monique van de Ven weigert om te verschijnen in de talkshow van Sophie Hilbrand. Ze wordt regelmatig door haar uitgenodigd, maar zegt eigenlijk steevast nee. “Met dat oude koppie!”

Sophie Hilbrand en Monique van de Ven © NPO

De bekende actrice Monique van de Ven voelt zich steeds minder thuis in het Nederlandse medialandschap. Ze heeft het gevoel alsof alles met de dag oppervlakkiger wordt. “Waar mensen zich er vroeger nog voor schaamden, is cosmetische chirurgie in de film- en televisieindustrie heel normaal geworden”, legt het tijdschrift Nouveau haar voor.

Oude koppie

En juist dat is waar Monique zich zo aan stoort. “Bon ton ja. Ik zal je vertellen dat mij dat ervan weerhoudt in programma’s aan te schuiven. Behalve bij Sophie dan, die daar niet aan meedoet.”

Ze bedoelt Sophie Hilbrand. “Ik ben gek op haar. En ze vraagt me vaak, maar ik heb er eigenlijk niet zo’n zin meer in. En ik vind mezelf er op televisie niet meer mooi uitzien, dat oude koppie.”

Botox

Huh, maar Monique heeft zichzelf toch ook helemaal laten platspuiten met botox? “Heel weinig hoor. Af en toe een prikje hier en daar. Maar het wordt er niet beter op, vind ik. Van mijn moeder heb ik de stevige huid geërfd en dan kun je die hamsterwangetjes wel laten doen, maar ja…”

Ze vervolgt: “De frons heb ik wel een keer gedaan, maar dan is je expressie meteen weg, dus op een gegeven moment dacht ik: láát maar.”

Sabbatical

Waar is Monique eigenlijk gebleven? Ze is nergens meer te zien. “Na Dokter Deen heb ik een sabbatical genomen. Ik had vijftig jaar heel hard gewerkt, het moest even een jaartje klaar zijn.”

“Maar ja, vervolgens zaten we met twee jaar corona. En dan ga je een beetje aan die leefstijl wennen. Dat je denkt: het is ook wel lekker zo.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen