Tina Nijkamp: ‘Khalid & Sophie zakt in, toch te veel grachtengordel’

Tina Nijkamp, de autoriteit op het gebied van kijkcijfers, merkt dat de scores van Khalid & Sophie na de verkiezingsboost weer wat inzakken. “Het is toch te veel grachtengordel.”

Khalid & Sophie en Tina Nijkamp © NPO

Het is eigenlijk nooit een succes geweest: Khalid & Sophie. Het nieuwe seizoen begon in september met een matige 477 duizend kijkers, de kijkcijfers liepen in aanloop naar de verkiezingen iets omhoog, maar nu lijken ze volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp weer terug bij af. Er keken gisteren bijvoorbeeld slechts 519 duizend naar.

Grachtengordel

Een half miljoen vooravondkijkers op de meest bekeken tv-zender van het land is gewoon niet best. EenVandaag had direct ervoor 924 duizend kijkers en het Achtuurjournaal scoorde erna 1,4 miljoen kijkers. Dat betekent dus dat de mensen echt om het programma van Khalid Kasem en Sophie Hilbrand heen zappen.

Hoe kan dit? Tina legt het uit op haar analysekanaal: “Vorig jaar en begin dit seizoen was de show wat minder elitair geworden, maar ze lijken nu toch weer veel meer grachtengordel, inclusief een rubriek van Connie Palmen over een trilogie van een Deense auteur.”

VI aan kop

De meest bekeken talkshow van ons land is Vandaag Inside. Daar keken gisteren meer dan 1 miljoen mensen naar. Toevallig werd er in deze uitzending ook felle kritiek gespuid over Khalid & Sophie. Johan Derksen en René van der Gijp vinden het talkshowduo echt verschríkkelijk en maken daar niet bepaald een geheim van.

Het lijkt er sterk op dat Khalid & Sophie momenteel aan het laatste seizoen bezig is. Het AD stelt dat er 140 (!) afleveringen zijn besteld van de talkshow van Eva Jinek en dat die in september 2024 van start gaat. Wat dat betekent? Een héél seizoen Jinek. En dat het BNNVARA-duo moet wijken.

Knallen

Khalid denkt echter dat als Sophie en hij dermate gaan knallen, dat niemand meer om hen heen kan: de NPO niet én Eva niet. “Er is niets zo opportunistisch als de tv-wereld. Op het moment dat je een goed programma maakt, en ik geloof dat wij een goed programma maken en een nog beter programma gaan maken, dan kunnen ze niet om ons heen, joh.”

Ze blijven dus gewoon? “Ja, natuurlijk“, zei Khalid eerder zelfverzekerd.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen