Rob Kemps krijgt pijnlijke vraag: ‘Gelooft SBS 6 nog wel in jou?’

Het ziet er allemaal niet goed uit voor Rob Kemps: in maart loopt zijn contract bij SBS 6 af en de kans is vrij klein dat die nog verlengd wordt. “Niet op exclusiviteitsbasis in elk geval.”

Rob Kemps © SBS 6

Het kan snel gaan in de tv-wereld: Rob Kemps werd na zijn deelname aan De Slimste Mens van alle kanten bejubeld, mocht naar Parijse begraafplaatsen met Matthijs van Nieuwkerk en koos toen voor een desastreuze overstap naar SBS 6. Al die tv-flops, tezamen met het verlaten van zijn jonge gezin voor zijn achtergronddanseres, hebben hem vernietigd.

Imagoprobleem

Er is weinig over van Rob. Hij is vanaf begin januari nog te zien met een programmaatje over Elvis Presley, maar in maart loopt zijn contract bij SBS 6 af. “Rob Kemps zegt dat het allemaal wel weer goed komt, ondanks dat gerommel in zijn privéleven”, merkt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden op in de podcast Strikt Privé.

Privé-baas Evert Santegoeds: “Ja, hij zei: ‘Kijk, als je een heel lange tv-carrière hebt, heb je ook wel eens een dip’, maar hij heeft helemaal geen lange tv-carrière. Hoe lang is die man bezig? Vier, vijf jaar ofzo? Dat ziet hij wel heel erg zonnig in, terwijl ik denk dat hij echt een imagoprobleem heeft.”

‘Wat kán hij?’

Evert denkt dat ze in de tv-wereld ook wel teleurgesteld zijn in Rob. “Dat ze zo langzamerhand ook wel zoiets hebben van: wat kan hij nou eigenlijk? Dat kerkhof weten we nou ook wel, dat links naar rechts weten we nou wel en verder is alles geflopt. De talkshow is geflopt, dat hij stond te schreeuwen bij The Wheel is geflopt.”

Jordi: “Het wordt volgend jaar spannend voor hem, want dan loopt zijn Talpa-contract af. Met dit op zijn naam lijkt het niet dat zijn contract zomaar verlengd wordt.”

Niet exclusief

Daar denkt Evert hetzelfde over. “Nee, niet op exclusiviteitsbasis in elk geval. Dan kun je nog per programma ingehuurd worden. Misschien is dat wel een goed idee, maar dan moet het wel een leuk programma worden, wil hij er weer bovenop komen.”

Hoe kijkt Rob hier zelf eigenlijk naar? Wilfred Genee vraagt het hem in The Friday Move: “SBS gelooft nog in jou?”

Rob: “Ja, dat hoop ik wel.”

‘Is er warmte?’

Wilfred gelooft van niet. “Ja? Merk je dat ook? Is er warmte?”

Rob: “Nou, ik zie SBS wel echt als mijn club, ja. Ja, absoluut.”

Wilfred: “Dus niet naar RTL nu, nu Matthijs er zit?”

Rob: “Nee, in ieder geval niet voor Matthijs. Ik vind het leuk dat Matthijs het gaat doen. Ik vind het ook wel verrassend eigenlijk.”

Wilfred: “Wel voor het geld bedoel je?”

Rob: “Het liefste kies je natuurlijk voor iemand waar je de mooiste programma’s kunt maken en ik geloof nog steeds echt dat ik dat bij SBS kan doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Rob Kemps missen als hij niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen