Mona Keijzer dreigt NPO: ‘Khalid & Sophie én Eva Jinek? Té links!’

Mona Keijzer geeft een serieuze waarschuwing af aan de NPO. Ze vindt de plannen om elke dag Khalid & Sophie én Eva Jinek te programmeren veel te links. “Stop de neerbuigendheid!”

Mona Keijzer © NPO

Wat gaan er ongelooflijk harde klappen vallen bij de NPO als het daadwerkelijk tot een rechts kabinet komt. Als winnaar van de verkiezingen moet de PVV flink wat punten kunnen binnenslepen tijdens de formatiegesprekken en dan is de publieke omroep het makkelijkste offer dat coalitiepartners kunnen brengen. Je zou denken dat ze sidderen bij de NPO.

Mona waarschuwt

Nou, dat lijkt wel mee te vallen. Hoewel Nederland dus rechtser dan ooit heeft gestemd bij de verkiezingen, tuigt NPO 1 voor het volgende tv-seizoen een talkshowverdeling op die volgens critici linkser dan ooit is. Khalid & Sophie, dat als links-activistisch gezien wordt, promoveert naar de late avond, en Eva Jinek zal straks in de vooravond te zien zijn.

Mona Keijzer, de premierskandidaat van BBB, vindt dit onacceptabel. “Als het aan mij ligt – en dat is waar ik mij altijd voor ingezet heb – moeten er straks plannen komen, door wie dan ook gedragen, die de problemen van mensen op gaan lossen en die trouwens ook eindelijk eens stoppen met de neerbuigendheid”, zegt ze aan tafel bij Op1.

‘Veel te links!’

Als Mona het woord ‘neerbuigendheid’ laat vallen, maakt ze een bruggetje naar de NPO. Ze waarschuwt de omroeptop dat hun huidige koers echt veel te links is en dat dat in elk geval bij haar niet in de smaak valt. “Nu ik hier toch zit, zal ik het toch even zeggen: wat de NPO op dit moment ook aan het doen is met de talkshows…”

Ze vervolgt: “Ik vind het ónbegrijpelijk dat je met wat er aan de hand is in Nederland en met zo’n verkiezingsuitslag elke avond een linkse talkshow neerzet en dan ook nog eens om zeven uur Eva Jinek, waar vaak toch ook wel een bepaalde sfeer is.”

Ongemakkelijk

Op1-presentator Tijs van den Brink vraagt er verder niet op door. “Dit is voor ons wel een beetje ongemakkelijk, dus daar gaan we verder niet op in.”

Mona daarop: “Ik wil het toch even gezegd hebben. Dat is wel wat er aan de hand is in Nederland en het moet anders. (…) Dat Geert Wilders en de PVV gingen winnen was mij wel duidelijk. Als je een beetje voelt wat er in het land speelde – hoe cynisch het trouwens ook is om te constateren – na 7 oktober in de Nederlandse straten…”

IS-vlaggen

De BBB-politica doelt op de dag waarop de militante Palestijnse beweging Hamas een grootschalige aanval begon op Israël. Er werd genadeloos hard teruggeslagen en dat leidde tot protesten in de Nederlandse straten. Dat heeft mensen in de handen van Geert Wilders gedreven, denkt Mona.

“Met IS-vlaggen, Hamas-vlaggen, Palestijnse vlaggen, roepen dat de hele Israëlische bevolking de zee in geschoven mag worden, zónder dat daar tegen opgetreden werd… Dat heeft ook absoluut effect gehad op de uitslag van de verkiezingen. Dat Wilders zou winnen was mij eigenlijk wel duidelijk, maar dat het zoveel was, is wel heel bijzonder.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mona Keijzer waarschuwt de NPO. Heeft ze een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen