Rob Kemps schrikt niet van ingestorte populariteit: ‘Dat is tijdelijk’

Rob Kemps denkt dat zijn ingestorte populariteit iets tijdelijks is. Zo’n dip hoort er nu eenmaal bij als je een zeer lange carrière hebt in de showbizz, zegt hij. “Het is een beetje tegenwind.”

Rob Kemps © NPO

Heel even was Rob Kemps de gevierde man die op het podium van links naar rechts ging maar ondertussen schitterde in NPO-titels als De Slimste Mens en Chansons, maar wat is het tij gekeerd… Rob begon ineens slechte tv te maken bij SBS en had een talkshow waarin hij de vragen ingefluisterd kreeg van een ander. En toen? Liet hij zijn jonge gezin in de steek.

Zorgen om Rob

Dat drama in zijn privéleven is tot daaraantoe, maar de manier waarop hij zijn nieuwe liefdesgeluk etaleert stuit echt heel veel mensen tegen de borst. “Alles is met jou leuker!”, schrijft hij continu bij allerlei vakantiefoto’s met zijn achtergronddanseres. “Alles is nu beter!” En dan zit zijn ex gewoon thuis hun kinderen op te voeden…

Die affaire lijkt Rob ongelóóflijk veel geld te gaan kosten, want zijn populariteit is dermate ingezakt dat verlenging van zijn tv-contract onwaarschijnlijk is. Wilfred Genee is bezorgd: “Ik maak me een beetje zorgen over je, want jouw carrière ging als een komeet omhoog en opeens lijk je weer als een komeet omlaag te gaan.”

Iets tijdelijks?

Rob doet daarop alsof zijn ingestorte populariteit iets tijdelijks is. Hij antwoordt in BNR’s The Friday Move: “Nou, kijk, het is natuurlijk wel zo… Als je heel snel omhoog gaat, dan vindt iedereen je leuk. Ja, dan wordt het wat stiller en dan krijg je wat tegenwind. Ik denk dat dat er ook gewoon een beetje bij hoort.”

Alle mensen met een lange tv-carrière krijgen daarmee te maken, meent Rob. “Dus wat dat betreft zou ik me daar niet per se zorgen om maken. Ik denk dat als je een carrière hebt die hopelijk wat langer duurt, dan heb je altijd een beetje pieken en dalen.”

Slechte uitzending

De negativiteit rond Rob begon eigenlijk al ruim een jaar geleden, nog voor dat gedoe met die achtergronddanseres. Toen lekte namelijk uit dat Rob woest naar allerlei tv-redacties aan het bellen was, onder meer die van RTL Boulevard, maar ook die van Vandaag Inside. Vooral René van der Gijp was daar pissig over.

Gijp wilde een fragmentje van Chansons uitzenden in VI, maar dat hield Rob hoogstpersoonlijk tegen. “Je was heel boos geweest, eerst op René en toen op mij”, blikt Wilfred nu terug in The Friday Move.

Framing

Dat is allemaal niet waar, aldus Rob. “Op jou ben ik nooit boos geweest en op Gijp al helemaal niet. Maar dat is het mooie van jullie programma. Daarom kijk ik het ook nog steeds. Het is wel een beetje zo: als jullie iets zeggen, is het zo, hè? Jullie gooien iets op, dan wordt het een rel en dan zeg jij daarna tegen mij: ‘Ja, waar gaat het eigenlijk over?'”

Uiteindelijk zat Rob een keer aan tafel bij VI, maar dat boterde totaal niet. “Nee, het was wel een slechte aflevering. Maar het lag niet alleen aan mij. (…) Johan Derksen vond dat ik… Ik was de eerste twintig minuten aan het woord en daarna kreeg ik te horen dat ik niks had gezegd.” Maar, zo besluit hij: “Ik kom heel graag bij jullie aan tafel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rob Kemps denkt dat zijn ingestorte populariteit tijdelijk is. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen