NPO met grote verrassing: Khalid & Sophie gaat tóch van de buis

Wat een rollercoaster: Khalid & Sophie verdwijnt tóch van de buis. Wel zijn BNNVARA en de redactie van het programma gevraagd om een nieuwe show te ontwikkelen voor de plek van Op1.

Update 15.30 uur – Khalid & Sophie tóch op plek Op1, NPO krijgt standje: ‘Verwarrend!’

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem © Annemieke van der Togt

AD-mediajournalist Dennis Jansen heeft televisieland gisteren even hélemaal op zijn kop gezet met de primeur dat de komst van Eva Jinek naar de vooravond van NPO 1 definitief is, dat Khalid & Sophie dus moet wijken en dat Op1 stopt. De NPO bevestigt nu dat dat allemaal klopt, alleen zal Khalid & Sophie tóch niet de plek van Op1 gaan innemen.

Khalid & Sophie stopt

Hoe het dan wél zit? “De NPO heeft BNNVARA en de redactie van Khalid & Sophie gevraagd om een geheel nieuw journalistiek programma te ontwikkelen voor de late avond (maandag tot en met donderdag) van NPO 1 in najaar 2024”, zegt een woordvoerder van de publieke omroep.

En dat betekent dus dat Khalid & Sophie tóch verdwijnt. Of er in het nieuwe programma een rol is weggelegd voor Khalid Kasem en Sophie Hilbrand is onduidelijk, maar vriend en vijand zijn het erover eens dat Khalid eigenlijk niet geschikt is voor een praatprogramma. Mogelijk moet hij noodgedwongen zijn oude beroep als advocaat weer gaan oppakken.

Tv-exit voor Khalid?

Talkshowicoon Frits Barend vindt Khalid echt een maatje te klein voor dit werk. “Khalid en Sophie stellen vragen waarvan de antwoorden al vooraf worden ingevuld. Vooral Khalid heeft daar een handje van. Het is een ontzettend aardige jongen, maar geen presentator”, zegt hij in het AD.

Angela de Jong heeft het in dezelfde krant over ‘een advocaat die na drie jaar nog steeds amper kan interviewen’. Echt vernietigend. En nu moet hij dus mogelijk wijken. NPO’s videobaas Remco van Leen: “De makers van Khalid & Sophie hebben zich bewezen in de vooravond en wij kijken vol vertrouwen uit naar hun nieuwe plannen.”

Einde van Op1

Het einde van Op1 is wel definitief. “Vernieuwing betekent helaas soms ook dat programma’s ophouden. We nemen volgend jaar zomer na ruim 4,5 jaar afscheid van Op1. We danken alle presentatoren, makers en omroepen die bij Op1 betrokken zijn of zijn geweest voor hun enorme inzet de afgelopen jaren en de uitzendingen die zij nog gaan maken.”

Remco is enthousiast over de komst van Eva, die van maandag tot en met donderdag te zien zal zijn in de vooravond. “Eva is een uniek talent, een enorme vakvrouw die zonder meer thuishoort bij de publieke omroep. We zijn ontzettend blij met haar terugkeer en verheugen ons op haar nieuwe programma.”

Wat zegt Tina?

Hoe interpreteert Tina Nijkamp dit persbericht van de NPO? “De makers van Khalid & Sophie komen volgens dit persbericht met een nieuw programma. Opmerkelijk: er staat niet zwart op wit dat Khalid en Sophie het gaan presenteren. Zij zijn hun baan dus nog niet zeker.”

Ze besluit: “Er wordt alleen gesproken over redactie en makers… Zeer opmerkelijk. Khalid en Sophie zijn hun baan dus nog niet zeker?! De redactie wel. Programma gaat dus ook inhoudelijk veranderen: ‘nieuw journalistiek programma’.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Khalid Kasem een rol moet krijgen in het nieuwe programma op de late avond?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen