Vacature vrij na Khalid Kasem-exit: ‘Erik Dijkstra staat te trappelen’

Het lijkt erop dat de tv-carrière van Khalid Kasem voorbij is na de ernstige onthullingen van het AD. Wie treedt er in zijn voetsporen bij Khalid & Sophie? “Erik Dijkstra wil heel graag.”

Sophie Hilbrand en Erik Dijkstra © Annemieke van der Togt (bewerkt)

Khalid Kasem is per direct vertrokken van de buis. Niet vanwege de felle kritiek, het gebrek aan tv-talent of de onthulling dat hij een door BNNVARA zo gehate pandjesbaas is, maar vanwege bizarre onthullingen in het AD. De krant zet in een lang artikel uiteen dat de presentator niet zuiver op de graat is en een ambtenaar lijkt te hebben omgekocht.

Khalid ligt eruit

Het is goed dat Khalid per direct zijn werk heeft neergelegd, vindt Shownieuws-deskundige Frits Huffnagel. “Heel verstandig dat hij terugtreedt, want het is een programma wat een vrij moralistisch karakter heeft, dus dan moet je zelf ook echt schoon zijn”, zegt hij in de showrubriek.

Is het echt helemaal gedaan met Khalid? Ja, denkt Patty Brard. “We weten allemaal dat iedereen die z’n werkzaamheden voor BNNVARA of de NPO tijdelijk neerlegt, eigenlijk bijna nooit meer is teruggekomen.”

Sven & Sophie

Collega Bart Ettekoven vraagt zich af wie Khalid gaat opvolgen. “Gaat Sophie het dan alleen doen?”

Patty: “Sven Kockelmann kan het gaan doen. Sven & Sophie.”

Het is volgens Jort Kelder evident dat er een vervanger moet komen. “Ja, en ook omdat hij zelf heeft gezegd dat hij even stopt met zijn werk nu. Ik zal niet zeggen dat daar een schuldbekentenis in zit, maar wel even van: oei, wacht even, hier is wel iets aan de hand. Het is niet van: wat een onzinverhaal en ik leg het naast me neer”, zegt hij in De Oranjewinter.

Erik Dijkstra?

Televisiekenner Victor Vlam sluit niet uit dat Erik Dijkstra naar voren wordt geschoven. De presentator verscheen in oktober halfnaakt op televisie, naar verluidt omdat hij graag een talkshow wil. “Ze hebben razendsnel een vervanger nodig (29 januari komt het programma terug) en van Erik is bekend dat hij heel graag wil”, zegt Victor nu op X.

Kan Khalid & Sophie voorlopig niet verder als K. & Sophie, zoals columnist Johan Fretz voorstelt ‘in het belang van de anonimiteit van de verdachte’, en dat ze na de zomer gewoon stoppen en Op1 laten blijven? “Kan me niet voorstellen dat Op1 alsnog mag blijven nadat de NPO publiekelijk duidelijk heeft gemaakt dat ze het mislukt vinden”, zegt Victor.

Vervanger

Zowel BNNVARA als de redactie zullen gewoon verder gaan, vermoedt Victor. “Meest waarschijnlijke optie is dat BNNVara een vervanger voor Khalid aanstelt om samen met Sophie de late avond te doen.”

Wat stelt Alexander Klöpping voor? “Nou zullen we Ongehoord Nederland dan maar het slot van Op1 geven?”, grapt hij op X. En journaliste Kim van Keken: “Fidan & Sophie. Dan is alles weer opgelost in talkshowland.”

En BNNVARA zelf: “Hoe de presentatie ingevuld zal worden, kunnen we op dit moment nog niet zeggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen