Hélène Hendriks: ‘Wie heeft de Khalid-tapes gelekt? Héél erg raar!’

Hélène Hendriks vraagt zich ontzettend af wie de Khalid Kasem-tapes heeft gelekt, waarmee de tv-carrière van de presentator in één keer tot stilstand is gebracht. “Wie heeft belang?”

Hélène Hendriks en Khalid Kasem © SBS, NPO

Het lijkt erop dat Khalid & Sophie nooit meer terugkeert op televisie nu Khalid Kasem voorgoed is beschadigd door een onthullende publicatie in het AD. De presentator heeft in zijn tijd als advocaat extreem dubieus gehandeld; er ligt een audiotape op de redactie van de krant, waarin Khalid bevestigt dat hij een ambtenaar heeft omgekocht.

Hélène verbaasd

Wie heeft er belang bij dat Khalid nu zo beschadigd raakt? Hélène Hendriks vraagt het zich ten zeerste af in haar talkshow De Oranjewinter. “Ik denk vooral: wie heeft ze uitgelekt? Die zullen toch een beetje opgeborgen zijn, neem ik aan. Dit is een beetje schrikken. Wie zou er eigenlijk belang bij hebben?”

Haar tafelgast Catherine Keyl: “Ja, goede vraag. Dat vraag ik me ook af. Zulke dingen komen natuurlijk nooit toevallig naar buiten. Misschien iemand die heel graag wil presenteren met Sophie samen? Hahaha.”

Hélène: “Er komt wel een plaatsje vrij! Het is wel de vraag wie het dan uitlekt.”

‘Waarom nu?’

Peter Schouten, advocaat en oud-boezemvriend van Peter, zou niet verbaasd zijn als dit uit de omroepwereld komt, zegt hij in Renze. “Je kunt je afvragen: waarom komt dit verhaal nu opeens naar buiten? Het is wel een bijzondere timing, want Khalid Kasem wordt op dit moment steeds populairder. Er is een hele reshuffle geweest met programma’s.”

Hij doelt op de stoelendans die Eva Jinek in gang heeft gezet, waarbij Khalid & Sophie op de plek van Op1 zou komen. “Iedereen is daar boos en kwaad over, er is allerlei gedoe over in Hilversum en er zijn mensen die daar een einde aan willen maken. Dat kan, hè? Dat is een soort conspiracy-achtige theorie, maar het is raar dat het in deze tijd gebeurt.”

Patty sceptisch

Patty Brard vindt dit wel erg vergezocht, zegt ze in Shownieuws. “Ik kan me niet voorstellen dat dat tevoorschijn komt omdat er een talkshowoorlog zou zijn op de NPO tussen Khalid & Sophie en Op1, wat eigenlijk graag die plek zou willen.”

Wel wijst Patty erop dat kort geleden ook naar buiten kwam dat Khalid een pandjesbaas is, wat niet past bij BNNVARA. “We hebben een paar weken geleden alle huizen van Khalid die ineens naar boven kwamen.”

AD verklaart

Wat zegt het AD zelf over deze gelekte tapes? “Dit artikel is gebaseerd op verschillende audio-opnames. Volgens de bronnen die deze opnames met de redactie hebben gedeeld, en die zichzelf ‘De Drie Musketiers’ noemen, heeft Peter R. de Vries deze opnames gemaakt en online opgeslagen.”

De krant vervolgt: “Hoewel deze site beseft dat de bronnen het materiaal mogelijk niet op rechtmatige wijze hebben verkregen, heeft de hoofdredactie van deze site na zorgvuldige afweging geoordeeld dat gebruik van dit bronmateriaal geoorloofd is gelet op het groot maatschappelijk belang dat met deze publicatie gediend is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen