Khalid Kasem vervangen door zijn mentor: ‘Pauw is goede keuze’

Khalid Kasem wordt vervangen door zijn mentor Jeroen Pauw nu zijn tv-carrière in één klap is beëindigd na schokkende onthullingen over zijn wangedrag. “Een uitstekende keuze!”

Khalid Kasem, Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw © NPO

De talkshow Khalid & Sophie keert over anderhalve week weer terug op de buis, maar dan zonder de in opspraak geraakte Khalid Kasem. Zijn co-host Sophie Hilbrand mag, ondanks dat zij ook niet al te populair is, wel blijven en wordt voortaan vergezeld door Jeroen Pauw. En daar zijn veel mensen ontzettend over te spreken.

Sophie & Jeroen

De talkshownaam verandert voorlopig in Sophie & Jeroen. Er is voor gekozen om Sophie nu naar voren te halen in de programmatitel, waarschijnlijk om het tijdelijke karakter van Jeroens presentatie te benadrukken. Hij zal voorlopig de honneurs waarnemen, maar het is nog niet bekend voor hoe lang precies.

De reacties op de komst van Jeroen zijn erg positief. “Klopte mijn voorspelling toch. Uitstekende keuze!”, zegt tv-kenner Ron Vergouwen op X.

‘Logische keuze’

Mediakenner Victor Vlam is ook tevreden. “Dit is de enige logische keuze. Jeroen heeft het gezag dat nodig is om het programma dat in crisis verkeert, te stabiliseren.”

Zelf pleitte hij er eerder voor om Eva Jinek vervroegd uit Abcoude te halen om Khalid & Sophie te vervangen. “Mijn inschatting was dat Pauw het waarschijnlijk niet zou doen. Vandaar Jinek.”

X-influencer MiesBee vraagt zich af of dit goed nieuws is voor Sophie: “Sophie zal minder enthousiast zijn in de schaduw van de maestro.”

Mentor en pupil

De keuze voor Jeroen is saillant, omdat hij als een mentor was voor Khalid. “Ik heb met Khalid een aantal gesprekken gevoerd. Gewoon gesprekken, over het werk, over de lol, over het loslaten van het papier, over zelfvertrouwen creëren”, legde de presentator eerder uit.

Wat was zijn dringendste advies? “Dat als je losser komt, je meer durft en als het goed gaat, je je lekkerder voelt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen