Eva Jinek met spoed uit Abcoude halen? ‘Khalid & Sophie nú weg!’

Eva Jinek moet vervroegd uit haar babybubbel in Abcoude worden gehaald om Khalid & Sophie te vervangen, adviseert mediadeskundige Victor Vlam. “Beter dan aanmodderen.”

Eva Jinek en Khalid & Sophie © Linda Stulic, Annemieke van der Togt

De talkshow Khalid & Sophie zou eigenlijk aan het eind van de maand terugkeren voor een nieuw seizoen, maar er is nog geen oplossing gevonden voor het probleem Khalid Kasem. De integriteit van de presentator ligt aan diggelen nu het AD hem wederom in verband heeft gebracht met duistere zaakjes, en daarom staat hij momenteel op non-actief.

Eva inzetten

Er wordt veelvuldig gespeculeerd over de mogelijke oplossingen: Sophie kan alleen verder, Tim Hofman lijkt te solliciteren naar de opvolging van Khalid óf dat hele programma kan gewoon van de buis. Volgens mediadeskundige Victor Vlam is dat laatste de beste optie, omdat Khalid & Sophie volgens hem definitief besmet is, óók zonder Khalid.

Victor stelt voor om Eva Jinek nú al in te zetten. Het plan is om haar na de zomer te laten beginnen op het tijdslot van Khalid & Sophie, en dat programma zou dan naar de late avond verhuizen. “Eva Jinek is sinds 1 januari al in dienst bij AvroTros. Volgens mij is er geen enkele reden waarom zij nog tot september zou moeten wachten.”

Pleister eraf

Er moet iets gebeuren, zegt Victor in De Communicado’s. “Ik zou eerlijk gezegd zeggen tegen de NPO: trek die pleister van Khalid & Sophie er zo snel mogelijk af, schrap dat programma. Dat gaat niks meer worden. Laat gewoon Eva Jinek beginnen, want eerlijk gezegd: je hebt geen negen maanden nodig om een format te ontwikkelen voor een talkshow.”

Zijn een paar weken voorbereidingstijd genoeg? “Je hebt gewoon een paar gasten nodig. Je hebt een ronde tafel nodig. En ja, de vraag bij een format is: doe je een sidekick of niet? Waar laat je leuke filmpjes zien: in het begin of halverwege? Het zijn niet hele ingewikkelde kwesties. Als de nood aan de man is, waarom zou je niet gewoon eind januari beginnen?”

Eind februari

Je kunt Eva desnoods tot eind februari de tijd geven en tot dan compilaties van Een Huis Vol uitzenden, aldus Victor. “Volgens mij is dat het beste alternatief voor de NPO. Ik denk dat het veel beter zou zijn dan nog een aantal maanden een beetje aanmodderen met Khalid & Sophie.”

Co-host Lars Duursma twijfelt. “Als ik Eva Jinek zou zijn, dan zou ik mijn vingers hier niet aan branden. Dan zou ik zeggen: ‘Het is jullie probleem, los maar op’, want er is maar één kans die je krijgt op een first impression, als je terug bent bij de publieke omroep.”

De schuld

Het zal Eva geen goed doen om zoveel vroeger van start te gaan, denkt Lars. “Er is niemand die straks gaat zeggen van: ‘Ja, het valt toch een beetje tegen met Eva Jinek om zeven uur, maar dat komt natuurlijk omdat haar redactie er nog niet klaar voor was of zo.’ Dus zij gaat daar de schuld van krijgen.”

Victor: “Ja, ik weet het niet. Je zou ook kunnen zien dat het misschien wel heel sympathiek is dat ze gewoon direct voortvarend te werk is gegaan.”

220 duizend euro

Het is bovendien zo dat Eva nú al betaald krijgt, aldus Victor. “Volgens mij krijgt zij in 2024 – dat is volgens mij ook gewoon aangekondigd – gewoon die 220.000 euro, terwijl ze in feite maar september, oktober, november, december werkt.”

Hij besluit: “Eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, zou je ook het om kunnen draaien en zeggen van: ‘Ja, als je dan toch die 220.000 euro krijgt voor het hele jaar, dan mag je ook best wel wat harder daarvoor werken.'”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen