De állerlaatste kans voor Wendy van Dijk? ‘Humorshow in pijplijn’

Krijgt Wendy van Dijk nog een állerlaatste kans om haar miljoenencontract te verantwoorden? Het lijkt erop van wel. Ze werkt aan een nieuw humoristisch programma. “Ze kan zich profileren.”

Wendy van Dijk © SBS 6

Jeetje, jeetje, wat is de carrière van Wendy van Dijk rap bergafwaarts gegaan na haar exit bij The Voice of Holland en haar vertrek bij RTL 4. Toen haar man Erland Galjaard – die achteraf helemaal niet zo geliefd bleek onder de RTL-sterren – daar vertrok als programmadirecteur, begon Wendy haar privileges te missen. In no time ging ze hem achterna.

Vier draaidagen

Achterna naar SBS 6, waar ze een jarenlang megacontract tekende. Maar nu is Erland ook daar vertrokken en is Wendy nog maar weinig op de buis. Heel weinig. We zien haar alleen nog maar knokkelkoorts oplopen in Thailand en op een yogamatje liggen op Ibiza. En het gaat nóóit meer over haar werk, alleen nog maar over haar huwelijkscrisis.

Oftewel: die carrière van Wendy zit in het slop en over dik een half jaar loopt haar contract af bij SBS 6. Er kan haar daarna natuurlijk iets gegund worden, maar als je puur kijkt naar wat ze doet en hoe ze scoort, dan zou een verlenging echt niet gerechtvaardigd zijn. “Ze heeft VIER draaidagen in heel 2023!”, riep Tina Nijkamp onlangs nog.

Vergrootglas

Zó weinig draaidagen dat Wendy zelfs is terechtgekomen in Tina’s top tien van tv-sterren die wel onder contract staan, maar nauwelijks hun bed uitkomen. Oftewel: presentatoren die slapend rijk worden omdat ze vrijwel niets uitvoeren voor al dat geld, maar dus ook het risico lopen dat hun contract niet meer wordt verlengd.

Herman den Blijker, een goede vriend van Wendy, staat overigens op plek één in dat lijstje – die is ook op weg naar de stortplaats van het Mediapark. Hoe dan ook: mevrouw Van Dijk ligt onder een vergrootglas. Volgens Tina ‘lijkt Wendy’s rol een beetje uitgespeeld bij Talpa’ en daarom tipte Evert Santegoeds haar onlangs om een candidshow te gaan doen.

Humorshow

Nu lijkt er inderdaad tóch nog iets nieuws aan te komen voordat Wendy’s contract verloopt. Talpa had maandag een presentatie voor adverteerders en daar werden alle plannen voor het nieuwe jaar gedeeld. “Eén van de aanwezigen daar was Wendy van Dijk”, schrijft Boulevard-redacteur Joost Maiburg op Insta. “Benieuwd wat ze nog meer gaat doen.”

Shownieuws mag nu exclusief het antwoord geven. “Wendy van Dijk is in het geheim bezig met een nieuw project, Guido?”, zegt presentatrice Dyantha Brooks. Collega Guido den Aantrekker daarop: “Ja, althans: dat dachten we.”

Geheim project

Wat voor geheim project dan? Guido: “Wij van Shownieuws staan natuurlijk ontzettend bekend omdat we alles te weten komen en daarom wordt ons toch vaak iets niet verteld, zelfs hier bij Talpa, omdat ze denken: ja, dan duikt Shownieuws er gelijk in! Maar toch, via een soort intern bericht, zijn we erachtergekomen.”

Nou ja, Shownieuws mocht dit vertellen van de Talpa-top en Guido denkt dat de kijkers dat niet doorhebben. Maar waar zijn ze nou achtergekomen via dat ‘interne bericht’? “Dat Wendy heeft verteld dat ze bezig is met een humoristisch programma. Ik moet je zeggen: ik ben daar heel blij mee, want ik vind haar heel erg sterk in dat soort programma’s.”

Ushi en Dushi

Moeten we dan denken aan een nieuwe Ushi? “Nee, dat kan ik niet. Ten eerste sowieso omdat het spelen van een Aziatische vrouw volgens mij niet meer door de deughoek heen komt. Ik vind het niet terecht, maar ik denk dat de goegemeente… Dat je dan zóveel moet gaan uitleggen tegenwoordig. Ik denk niet dat ze dat nog doen.”

Het lijkt wel een beetje in de candidhoek te zitten. “Ik denk wel dat dit voor haar een manier is om zichzelf weer even te profileren binnen SBS.”

‘Zet erop in!’

Dyantha: “En terecht. Het is hetgeen waar ze heel goed in is, dus het zou leuk zijn als ze meer gaat ontwikkelen weer op het gebied van humor, toch?”

Guido: “Als ik Talpa was, zou ik daar inderdaad op inzetten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk: contractverlenging of biezen pakken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen