Lex Uiting na rotnieuws: ‘Wat betekent dit voor Wendy’s contract?’

Lex Uiting, een van de presentatoren van RTL Boulevard, is meedogenloos. Hij vraagt zich af wat de ziekte van haar dochtertje gaat betekenen voor het tv-contract van Wendy van Dijk.

Wendy van Dijk en Lex Uiting © RTL

Wendy van Dijk heeft al haar televisiewerk per direct neergelegd, omdat haar dochtertje een zeldzame bloedziekte heeft en het voor haar beter is als het gezin zoveel mogelijk in isolatie gaat. Verschrikkelijk rotnieuws natuurlijk, maar ondertussen vraagt RTL Boulevard-presentator Lex Uiting zich maar één ding af: wat betekent dit voor haar tv-carrière?

Wendy’s tv-contract

Het tv-contract van Wendy bij SBS 6 loopt in de zomer af en er wordt al geruime tijd gespeculeerd dat er gezien haar lage kijkcijfers mogelijk geen verlenging op komst is. Haar enige show die wel scoort, Wie van de Drie, heeft ze nu on hold gezet vanwege haar turbulente privésituatie.

Lex Uiting, de presentator van RTL Boulevard, vreest dat dit wel gevolgen heeft voor haar televisiecarrière. “Wat zou dit nou kunnen betekenen voor de toekomst van Wie van de Drie? Of überhaupt het contract van Wendy?”

Nog veel te vroeg

Collega Aran Bade schrikt er een beetje van. Hij vindt dat Lex de verkeerde timing kiest om deze vraag op te werpen. “Ja, ik vind het eigenlijk nog veel te vroeg om daar nu over na te denken.”

Hij vervolgt: “In die zin vind ik het wel heel sterk van Talpa en ook de producent dat ze niet hebben gezegd van: ‘Nou, het gaat misschien niet lukken door tijdsdruk, we zetten iemand anders erop’, maar ze hebben echt gezegd: ‘Neem je tijd ervoor, we hebben respect en we zijn onwijs geschrokken.’ Ik denk dat het nu geen gevolgen heeft.”

Niet vervangen?

Talpa staat nou niet bepaald bekend om haar morele kompas, maar in het geval van Wendy lijken ze volgens Aran wel juist te handelen door haar tijd te gunnen. “De gezondheid staat voorop voor in dit geval de dochter van Wendy van Dijk en als dat de presentatrice van je programma is, dan hoop je dat dat kan en dat kan op dit moment.”

Frank Dane: “Dus ze gaat niet vervangen worden in Wie van de Drie?”

Aran: “Weten we niet. We hebben wel contact gezocht met Talpa vandaag, maar zij zijn ontzettend geschrokken en leven heel erg mee.”

Niet meer dan logisch

Het zou nogal cru zijn van Talpa om gelijk een vervanger op Wie van de Drie te zetten, vindt Aran. “Op dit moment is dat de informatie die we hebben, maar ik vind het echt niet meer dan logisch eigenlijk dat je op zo’n moment zegt: ‘Dit is zo ontzettend pijnlijk en een drama voor het gezin’, dat je zegt: we zetten het even on hold.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het smakeloos van Lex Uiting om te speculeren over de gevolgen voor Wendy's tv-carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen