‘Wendy van Dijk werkt nog minder dan Eva Jinek: VIER draaidagen!’

Wie denkt dat Eva Jinek dé luiaard is van het Mediapark, heeft de agenda van Wendy van Dijk nog niet gezien. Althans, dat meent tv-professor Tina Nijkamp: “Ze heeft maar vier draaidagen!”

Wendy van Dijk en Eva Jinek © NPO, RTL

Wendy van Dijk wordt nog altijd gezien als een van de A-sterren van het Talpa-vlaggenschip SBS 6, maar is dat eigenlijk wel terecht of is het vooral beeldvorming? Volgens kijkcijferprofessor Tina Nijkamp, tevens de oud-programmadirecteur van die zender, is de presentatrice in elk geval nauwelijks meer actief.

Eva vs Wendy

De agenda van Wendy wordt volgens Tina leger en leger. “Eva Jinek heeft de naam dat ze een miljoenencontract heeft bij een zender, en niet zoveel werkt, maar is dat wel terecht? Nou, vergeleken met bijvoorbeeld Wendy van Dijk, die ook een miljoenencontract heeft, valt dat wel mee”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Ze vervolgt: “Eva Jinek presenteerde in 2023 85 afleveringen van haar talkshow. Wendy van Dijk presenteert tot nu toe in 2023, 8 dagen Ministars en 16 keer Wie van de Drie, en dat is 8 opnamedagen. In totaal dus 16 dagen.”

VIER draaidagen

Wendy zou in het komende tv-seizoen zomaar eens een persoonlijk record kunnen breken qua vakantiedagen. “Opvallend is dat Wendy dit najaar alleen in het schema staat met enkele afleveringen van Wie van de Drie.”

Ze vervolgt: “En dus lijkt het erop dat Wendy voor het eerst sinds haar overstap naar SBS 6 verder niets te doen heeft, behalve dan dus 4 studiodagen Wie van de Drie. Daarvan worden er 2 op een dag opgenomen.”

Wendy-exit?

Heeft dit iets te maken met het vertrek van haar man Erland Galjaard uit de Talpa-top? Toen hij jaren geleden stopte als RTL 4-baas, raakte Wendy al in een mum van tijd haar dure dramaserie Moordvrouw kwijt. Niet veel later besloot ze Erland te volgen naar SBS 6, maar daar kan hij haar dus ook niet meer bevoordelen.

Vlak na Erlands exit is nu ook zijn goede maat Marco Louwerens, de zenderbaas van SBS 6, vertrokken. Is Wendy next?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk (52) is nauwelijks meer op tv. Denkt u dat ze haar man Erland Galjaard achterna gaat (hij vertrok onlangs bij Talpa)?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen