Chantal Janzen staat op één op Tina’s verdwijnlijstje: ‘Stóp ermee!’

Speelt Chantal Janzen met vuur? Luistert ze genoeg naar de kritiek? Eén ding is zeker: ze heeft voor het eerst de koppositie in een nogal negatief tv-lijstje. “Stop hiermee in 2024!”

Chantal Janzen en Tina Nijkamp © RTL

Het medialandschap begint inmiddels steeds meer een hindernissenparcours te worden voor de sterren van ons land. Is het je net gelukt om langs Angela de Jong en haar vlijmscherpe pen te manoeuvreren, dan staat Tina Nijkamp je nu ook nog op te wachten. Met de kijkcijfers in haar hand slaat deze oud-SBS-baas de ene na de andere ster om de oren.

Chantal bovenaan

Tina’s analysekanaal is definitief doorgebroken in het afgelopen jaar, omdat ze op televisiegebied gewoon veel feitenkennis heeft, deskundig is en dat op een moderne manier verpakt. Haar invloed is misschien nog niet zo groot als die van Angela de Jong, maar ze bezorgt media als het AD en Shownieuws al zeer regelmatig leuke inkoppertjes.

De laatste tijd pakt Tina uit met allerlei spannende top-vijf-lijstjes of top-tien-lijstjes en nu is het de beurt aan de top vijf van ‘zaken die hopelijk echt verdwijnen in 2024′. Dat heeft dus een nogal negatieve connotatie. Een lijstje waar je écht niet bovenaan wil prijken. En toch overkomt dat nu niemand minder dan A-ster Chantal Janzen.

Loterijreclames

Wat heeft Chantal uitgevreten? Nou ja, meer: wat heeft ze aangeprezen? Loterijen. Kansspelen. En dat lijkt in 2024 toch meer en meer een dingetje te gaan worden, want: kunnen de BN’ers dit wel maken? Steeds vaker klinkt het geluid dat met name A-sterren hun verantwoordelijkheid zouden moeten pakken en hun achterban zouden moeten beschermen.

Tina schrijft erover: “De top vijf van zaken die hopelijk echt verdwijnen in 2024? Op één: sterren als Chantal Janzen die reclame maken voor een loterij. Is gewoon gokken. Waarom wil je dat als BN’er? Is nog meer geld dan zo belangrijk? Sterren als Chantal, Robert ten Brink en Irene Moors zijn allang binnen.”

Tenenkrommend

Chantal heeft de laatste tijd steeds meer last van die felle loterijkritiek. Özcan Akyol vindt bijvoorbeeld dat ze haar geloofwaardigheid verliest door steeds in die blauwe VriendenLoterij-tenue’s ten tonele te verschijnen. “Ik vind die reclames op de televisie met de bekende Nederlanders waarlijk tenenkrommend.”

Oei, oei, oei: zal er in 2024 een kantelpunt komen? Dat loterijreclames toch een beetje not done worden als je een A-ster bent? Tina laat het in elk geval nog niet los…

Verdwijnen

Wat staat er eigenlijk nog meer op Tina’s lijstje van dingen die volgend jaar hopelijk verdwijnen? Op twee: niet eerlijk zijn in persberichten. RTL deed bijvoorbeeld net of de degradatie van Edson da Graça naar Videoland iets positiefs was. Op drie: “De leader van Hart van Nederland. Kunnen die wolkenkrabbers er eindelijk uit?”

‘Programma’s die constant van dag en tijd wisselen bij de NPO’ staat op vier, en op vijf: “Bij een flop zeggen: ‘We proberen in ieder geval wel wat nieuws.’ Pff, klopt, maar wel het verkeerde nieuwe format.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Loterijreclames: past het bij een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen