Gerard Joling verklaart rare excuses aan Goor: ‘Comeback? Nee!’

Tien jaar elkaar voor rotte vis uitmaken en dan nét een keertje sorry zeggen op het moment dat er geruchten zijn over een hernieuwd duoschap: het is raar, heel raar. Gerard Joling verklaart.

Gerard Joling en Gordon © RTL

Vriend en vijand zijn het erover eens dat een hernieuw duoschap met Gordon echt desastreus zou kunnen uitpakken voor Gerard Joling. Die laatste is nu inmiddels een A-ster bij RTL 4, met een bijbehorend miljoenencontract, maar Gordon is weer eens met ruzie ergens vertrokken en is contractueel dakloos. Het risico bestaat dat hij Geer meetrekt in de ellende.

Karaktermoord

Toch praat iedereen elkaar de laatste tijd na over een reünie, over een comeback van het legendarische Joling & Gordon over de vloer. De fragmentjes op YouTube zijn nog steeds hilarisch, maar is een revival nog wel zo leuk na wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is rondom Goor? Wellicht overwint de grap, maar je kunt het je afvragen.

Hoe dan ook: de geruchten waren zó hardnekkig dat tv-autoriteit Tina Nijkamp op een gegeven moment dacht dat Goor die reünie begin januari bekend zou maken in de nieuwsjaarsspecial van Casa di Beau. Daar gaat Goor uitgebreid zijn verhaal doen en RTL Boulevard had gisteren het eerste fragmentje. “Karaktermoord!”, roept hij daar alweer in.

Slachtofferschap

Oftewel: het lijkt weer een ietwat verongelijkt vraaggesprek te worden waarin Gordon boos uithaalt naar alles en iedereen, met Evert Santegoeds voorop. En juist terwijl dat comebackinterview zo belangrijk is voor het verdere verloop van zijn carrière. Wie heeft zin om continu naar iemand te kijken die zich wentelt in zijn eigen slachtofferschap?

Nee, Gordon zal daar niet gaan bekendmaken dat er een reünie komt met Gerard. Gerard die laatst op de radio riep hoe verslaafd Goor altijd was tijdens hun opnames en dat de crew daar ook veel last had. Omdat Geer daar een Matthijs van Nieuwkerk-achtig beeld mee schiep, was dat voor Gordon vrij pijnlijk. Dreigde hij à la Rachel met een rechtszaak?

Tik op vingers

Hoe dan ook: Gerard bood excuses aan en dat vonden veel mensen zó mal, omdat ze elkaar al jaren voor rotte vis uitmaken. Dan zal die comeback van Joling & Gordon over de Vloer – er wordt gefluisterd over RTL’s Videoland – tóch wel waar zijn, klinkt het. Zal Geer een tik op de vingers hebben gekregen van RTL-bobo Peter van der Vorst?

Wilfred Genee vraagt het Gerard in Vandaag Inside: “Nou, Geer, gelijk even de kogel door de kerk. Wanneer ga je het bekendmaken? Gooi het er maar op, dan hebben we het gehad al die onzin. Met Gordon! Maak het nou even bekend, dan zijn we er van af.”

‘Niet waar!’

Het lijkt toch echt een broodjeaapverhaal te zijn. Gerard: “Ja, ik heb jullie gisteren ook horen speculeren enzo, van: ‘Als er een zak geld komt, dan doet hij het wel.’ Jongens, ik heb Peter van der Vorst niet gesproken, ik heb Gordon niet gesproken – luister heel goed – en ik heb ook geen interview gehad met De Telegraaf.”

En die gekke excuses dan? “Wat ik van de week op mijn Insta schreef… Ja, ik had het beter even niet kunnen zeggen. Ik heb ook eens zo’n probleem gehad met Ruud de Wild, dat ik dingen over hem riep. Dan denk ik: Gerard, dat moet je niet doen, maar dan zit ik in de flow en ben ik aan het lullen en daarom heb ik gezegd: ‘Dat had ik beter niet kunnen zeggen.’”

Heel erg druk

Maar dat heeft niets te maken met een comeback, aldus Geer. “Kijk, ik ben zanger, in het voorjaar doen we De Toppers, ik doe 120 optredens per jaar zowel met mijn band als met band, daarnaast doe ik Oh Wat Een Jaar en The Masked Singer voor RTL 4. Verder kom ik met een nieuw programma dit jaar bij RTL en dat is niet met Gordon. Dus het is allemaal niet waar.”

Wilfred: “Is het nou honderd procent niet?”

Gerard: “Niet. Je hoort toch ‘nee’? (…) Als het bij mij gaat om tijd en wat er gaat komen, dan zit het er voorlopig niet in. Maar je kunt nooit ‘nooit’ zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon gaat bij Beau klagen over 'karaktermoord'. Goede zet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen