Na 20 jaar dreigt tv-exit: wat speelt er rond Herman den Blijker?

Er was een tijd dat chefkok Herman den Blijker niet van de buis af te slaan was. Herman Helpt, Herman Zoekt Chef, Herman Doet Dit, Herman Doet Dat… Maar waar is Herman nu?

Herman den Blijker © William Rutten

Tegenwoordig speelt Erland Galjaard, die naar verluidt in een huwelijkscrisis met Wendy van Dijk verkeert, geen enkele rol meer in de televisiewereld, maar jarenlang was hij dé man die de lakens uitdeelde. Sommige mensen hebben hun tv-carrière puur en alleen aan hem te danken, waaronder bijvoorbeeld de eeuwige Ronald Molendijk.

Herman van de buis?

Ook Herman den Blijker is puur en alleen op televisie gekomen dankzij Erland. Het begon allemaal in 2005: het aantal tv-titels dat Herman sindsdien heeft gepresenteerd is echt enórm. Eigenlijk kon je er elk tv-seizoen wel van uitgaan dat er één of meerdere programma’s met hem te zien zouden zijn. Maar op een gegeven moment kende de kijker het wel…

Na de transfer van Erland van RTL naar Talpa, besloot Herman hem begin 2020 te volgen, maar het vierde jaar van zijn contract verloopt nu bijna en contractverlenging lijkt zeer onwaarschijnlijk aangezien Erland is gestopt met het televisievak. En dat zou betekenen dat Herman na twintig jaar zijn zeer lucratieve tv-inkomen verliest.

Met stip op één

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp heeft Herman nu bovenaan haar lijstje gezet van presentatoren onder contract met de minste opnamedagen. Oftewel: presentatoren die slapend rijk worden omdat ze vrijwel niets uitvoeren voor de tonnen die ze overgemaakt krijgen, maar om die reden het risico lopen dat hun contract niet meer wordt verlengd.

En die lijst wordt dus aangevoerd door Herman. “Op 1 januari loopt het vierjarig contract van Herman bij Talpa af. Hij heeft in die vier jaar slechts drie (!) shows gepresenteerd”, benadrukt ze op haar analysekanaal.

Niet genoeg

Slechts drie programma’s die geen succes waren rechtvaardigt natuurlijk geenszins een nieuw tv-contract. De kans dat we Herman van de buis zien verdwijnen is daarom levensgroot. De troostprijs? Wendy overweegt om met haar hele familie op kerstdiner te komen in het restaurant van Herman. Hopelijk kan hij haar wat dure flessen wijn aansmeren.

De top tien van Tina bestaat verder uit Rob Kemps, Gordon, Leonie ter Braak, Wendy van Dijk, Linda de Mol, Yvon Jaspers, Jan Versteegh, Jetske van den Elsen en Astrid Joosten.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen