Wendy van Dijk blijft bij SBS 6, gaat acteren: ‘Wel flinke salarisval’

Wendy van Dijk blijft ondanks haar hele serie kijkcijferflops toch actief voor SBS 6. Ze krijgt namelijk een rol in de nieuwe dramaserie Medisch Centrum West. “Haar salaris wordt wel gekort.”

Wendy van Dijk © William Rutten

Het zal even flink slikken zijn voor Wendy van Dijk als in de zomer haar miljoenencontract bij SBS 6 verloopt. Na die hele serie flops is het uitgesloten dat ze hetzelfde salaris behoudt, stelt Tina Nijkamp, de voormalig directeur van die zender. Zij voorspelde in januari dat de presentatrice teruggaat van 1,4 miljoen euro per jaar naar ‘slechts’ twee ton.

Wendy gaat acteren

Of krijgt ze er toch wat bovenop? Albert Verlinde onthult dat Wendy gaat acteren in de revival van de serie Medisch Centrum West. “Ik heb gehoord dat Wendy van Dijk in Medisch Centrum West gaat spelen, die serie die terugkomt, en dat ze daar een grote rol in krijgt”, zegt hij in de online VI-rubriek In De Wandelgangen.

Waarom zei Albert dit niet in de uitzending van VI zelf? “Ik vind het best wel opvallend eerlijk gezegd, maar dat mocht weer niet in de uitzending. Dan heb ik nieuws en dan mag het er niet in. Dit had ik gehoord en dan check ik nog wel even bij Talpa van: klopt het nou wat ik gehoord heb? Ja, dan klopt het ook. Dan denk ik: nou, dan kan ik het zeggen.”

Goed nieuws

Tina stelt op haar analysekanaal dat dit ‘goed nieuws’ is voor Wendy. “Linda en Wendy zullen vanaf eind oktober/ begin november vermoedelijk samen de zondagavond delen. Half negen Gooische Vrouwen en half tien Medisch Centrum West.”

Maar de zondagavond half tien is nu toch van Hélène Hendriks en haar saaie talkshow? “Mocht De Oranjezondag zo’n groot kijkcijfersucces blijven, dan verhuist Medisch Centrum West vermoedelijk naar de vrijdag of iets naar achteren om na reeks Gooische Vrouwen op zondag 20.30 uur te starten vermoed ik.”

Minder salaris

Wendy moet wel nog steeds rekening houden met een salariskorting, aldus Tina. “Dit betekent dus, zoals verwacht ook, dat het contract van Wendy van Dijk verlengd gaat worden (loopt deze zomer af), maar waarschijnlijk wordt dit natuurlijk niet meer zo’n vijfjarig miljoenencontract als toen. De tijden zijn veranderd.”

“Wendy was overigens alweer bijna één jaar geleden (9 april 2023) voor het laatst op SBS 6 te zien als presentator. De afgelopen maanden heeft ze de dus de opnames van Wie van de Drie moeten afzeggen vanwege haar zieke dochter. De Oranjezondag heeft Wie van de Drie vervangen. Maar leuk dat Wendy weer gaat acteren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Wendy van Dijk geloofwaardig als actrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen