Wendy van Dijk onder vergrootglas: ‘Toch maar weer Hart in Aktie?’

Wendy van Dijk ligt onder een vergrootglas nu haar carrière min of meer is doodverklaard door Tina Nijkamp. Wordt haar contract over een half jaar verlengd of ligt ze er straks uit?

Wendy van Dijk © William Rutten

Het gaat echt heel erg slecht met de tv-carrière van Wendy van Dijk. Volgens tv-professor Tina Nijkamp ‘lijkt Wendy’s rol een beetje uitgespeeld bij Talpa’ nu haar man Erland Galjaard is vertrokken als Talpa-bobo. “Tel daarbij op dat ook de programma’s die Wendy bij SBS 6 heeft gepresenteerd, vrijwel allemaal zijn geflopt, behalve Wie van de Drie.”

‘Dat is treurig’

De conclusie van Tina dat Wendy gewoon een beetje uit is vindt Shownieuws-ster Evert Santegoeds wel een beetje hard, geeft hij aan in de podcast Strikt Privé. “Ja, en dat is treurig, want ik moet zeggen dat Tina degene is die haar op het schild gehesen heeft door haar Hart in Aktie te laten presenteren.”

Wat moeten we met Wendy aan? “Wat ik wél heel leuk vond was dat candid-camera-programma dat ze deed. Ze deed een fantastische grap met Tino Martin en René Froger samen in een auto. Dat ging maar door en dat ging maar door. Dat was zo gigantisch goed geproduceerd en dat hield ineens op. Ja, het is een heel bewerkelijk programma.”

Ushi en Dushi

Evert doelt hier op Wendy’s show Wie Het Laatst Lacht. “Het is lastig om zo’n show te maken. Bovendien: als mensen wéten dat er een candidprogramma gaande is, dan zijn ze altijd wel wat meer alert. Het is jammer dat dat programma gestopt is, want dat was Wendy op haar allerleukst, vond ik.”

En Ushi & Van Dijk dan? “Ze heeft het zich niet makkelijk gemaakt met al die typetjes zoals Ushi en Dushi. Ik vrees dat dat in deze tijd helemaal niet meer zou kunnen zoiets en dat was toch wel een ongelooflijke knappe actie. Je zo uitmonsteren als een Japanse verslaggeefster met alle stereotypen zou helemaal niet meer mogen.”

Hoge gunfactor

Collega Jordi Versteegden vindt dat jammer. “Gelukkig hebben dan de beelden van vroeger nog. Ik hoor jou dan eigenlijk wel zeggen: als Wendy van Dijk een goed format krijgt, kan zij nog gewoon storen. Ligt het dan aan het format meer dan dat het aan haar ligt?”

“Ja, dat denk ik wel”, vervolgt Evert. “Kijk, Wendy had een heel hoge gunfactor in de periode dat ze zou gaan trouwen met Xander en daar heeft ze heel lang op kunnen teren, maar ze kon natuurlijk ook wel wat. Om nu te zeggen dat ze is afgeschreven… Nee, ik denk dat er heus wel een programma te bedenken is.”

Grote familieshows

Het is meer dat grote familieshows volgens Evert een beetje uit de tijd zijn. “Die duren ook veel te lang. Ik geloof dat er zelfs plannen zijn om Een van de Acht met Mies Bouwman terug te gaan brengen. Ach, doe het niet, zou ik zeggen. Dat heeft Jos Brink ook nog eens gepresenteerd en die heb ik horen klagen over hoe tráág dat format tegenwoordig zou zijn.”

Misschien moet Wendy toch maar weer terugvallen op Hart in Aktie, besluit Evert. Dat format is zó prehistorisch dat er nog ‘aktie’ in de titel staat in plaats van actie. “Doe het op een andere manier en zoek het liefst weer iets dicht bij jezelf, naar de mensen toe. Wat ze deed in Hart in Aktie ofzo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u terugvallen op Hart in Aktie een zwaktebod vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen