Pieter Omtzigt houdt Shownieuws-interview kort: ‘Heb geen juice’

Pieter Omtzigt staat meer dan ooit in de belangstelling en zelfs bij Shownieuws willen ze hem spreken. Dat is ook gelukt, maar heel gelukkig wordt de politicus daar niet van. “Ik heb geen juice.”

Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt © SBS

Bij de publieke omroep heb je de zendtijd voor politieke partijen, bij De Telegraaf mogen de lijsttrekkers in aanloop naar de verkiezingen steevast een eigen pagina vullen. Er was gisteren een hoop pers aanwezig bij het pr-momentje daarvoor en ook Shownieuws-verslaggever Thom Goderie was van de partij. Hij was vooral uit op leuke shownieuwtjes.

‘Ja, natuurlijk!’

Thomas wil graag wat smeuïgs horen van de lijsttrekkers. “Wij zijn van Shownieuws en we vragen ons af: komt er ook een beetje leuk entertainmentnieuws op?”

Boerenpolitica Caroline van der Plas doet leuk mee: “Ja, natuurlijk! Wat denk jij dan!”

Frans Timmermans is al iets behoudender: “Ik kom wel met mijn top drie voetbalclubs op de pagina.”

Geert Wilders houdt het bij algemeenheden: “Dit is al de vijfde of zesde keer ofzo, maar het is altijd weer leuk. Het is toch de grootste ochtendkrant van Nederland.”

Gezin onder druk

CDA’er Henri Bontenbal begrijpt de knipoog van Shownieuws wel. Thom: “Zo’n verkiezing en zo’n verhuizing; dat lijkt me ook best wel druk uitoefenen op een relatie, toch?”

Henri: “Hahaha. Ja en daar kan ik u heel sappige details van delen!”

Zelf heeft hij de kop ‘Knokken voor het gezin’ op zijn pagina staan. Thom: “Ja. Of ‘Gezin onder druk wegens verhuizing’.”

Henri lachend: “Ja, dat kan ook. ‘Relatie onder druk.’”

Hockeyhunk

Rob Jetten van D66 dan? Daarvan lezen we de hele tijd dat hij thuis met een hockeyhunk op de bank ehh… Zit. “Wij hadden van Shownieuws ook gehoopt dat u misschien wat over uw nieuwe vriendje zou schrijven”, aldus Thom.

De politicus daarop: “Ja, ik weet dat heel veel mensen hoopten op een mooie foto van ons twee, maar ik dacht: laten we nu vooral even focussen op de verkiezingen en in plaats van de ‘hockeyhunk’ heb ik nu Hans Vijlbrief. Dat is bijna hetzelfde.”

BBB-nieuwtje

Uiteindelijk heeft alleen Caroline een écht nieuwtje voor Thom. Ze is gevraagd voor Chateau Meiland VIPS. “Ik ben wel gevraagd, dus dat gaan we nog even bekijken. Ik zou het heel leuk vinden, want Martien is een goede vriend geworden in de afgelopen twee jaar, maar ik ben bang dat ik dan iets moet gaan doen in een opdracht. Muurklimmen ofzo.”

Ze vervolgt: “Dan denk ik van: ja, dat zie ik mezelf niet zo doen, maar ik vind het wel leuk, want je kan weer in gesprek gaan met allerlei mensen die er dan ook zijn. Voor Martien maak ik misschien wel een uitzondering in een showprogramma.”

Omtzigt wil niet

Pieter Omtzigt had als enige niet zo’n zin in het entertainmentcircus van Thom. “Jongens, als je naar de kandidaat met de meeste juice op zoek bent, dan moet je mij even voorbij laten gaan. Nee.”

Oei, daar loopt Thom een aardig blauwtje…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline van der Plas denkt na over Chateau Meiland VIPS. Moet ze al die gekkigheid wel doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen