Catherine Keyl kotst op Pieter Omtzigt: ‘Echt totáál geen manieren’

Catherine Keyl is echt zó verschrikkelijk klaar met Pieter Omtzigt. Ze vindt de manier waarop hij de formatie heeft opgeblazen een wanvertoning. “Die man heeft echt geen manieren.”

Catherine Keyl en Pieter Omtzigt © RTL, NPO

Het is voor Catherine Keyl niet te bevatten hoe Pieter Omtzigt momenteel te werk gaat in Den Haag. Hij heeft zijn formatiepartners zo ongeveer via de talkshow van Humberto Tan laten weten dat hij de gesprekken staakt. Is dit dan de man die voor de verkiezingen zo ongelooflijk bejubeld werd? Wát een teleurstelling, vindt Catherine Keyl het.

Beetje moe

Catherine denkt dat zo’n Omtzigt echt nooit premier had kunnen worden. “Ik moest denken, toen ik las wat er allemaal aan de gang was: veronderstel nou, hè, dat hij minister-president was geworden en hij had moeten onderhandelen met Poetin… Zou hij dan ook gezegd hebben: ‘Nou, sorry, ik moet even naar Enschede, want ik ben een beetje moe’?”

Haar gastheer in Business Class, Harry Mens, heeft ook geen vertrouwen in Omtzigt. “Ik denk dat die man mentaal niet zo sterk is. Dat is gebleken.”

Poosje uit roulatie

Die hele Omtzigt straalt vermoeidheid uit, vindt Harry. “Hij is wel een heel poosje uit de roulatie geweest. Hij had een burn-out. Als je daar gevoelig voor bent en je moet een topfunctie bekleden; dat lijkt me niet zo makkelijk.”

Catherine is het daarmee eens. “Maar wat ik veel erger vind, en wat ik helemaal niet verwacht had, is dat hij totaal geen manieren heeft. Dat hij de informateur met een sms’je meedeelt dat hij niet meer komt…”

Schandalig

Ronduit schandalig, vindt Catherine. “Nou, sorry hoor, dan kun je toch even naar die man toegaan en zeggen: ‘Hé, moet je horen, het bevalt me niet, ik ga weg.’ Nee, hij gaat bij Humberto zitten! Heel vreemd.”

Wat moet er volgens Harry gebeuren? “Ik denk dat nieuwe verkiezingen het beste zijn. Dan krijgt Wilders 50 zetels en de VVD 15 en dan halen we er nog een paar onderweg op en dan gaan we regeren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Pieter Omtzigt bij de volgende verkiezingen nog een factor is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen