Huilende Pieter Omtzigt verliest steun Angela de Jong: ‘Kan niet’

Pieter Omtzigt verliest de steun van Angela de Jong nu hij zo vreselijk blijkt te hebben gehuild bij de formatiegesprekken. “Daar ga je als weldenkend mens niet mee in zee.”

Pieter Omtzigt en Angela de Jong © NOS, RTL

Er is steeds meer rumoer over de onmogelijke manier waarop Pieter Omtzigt zich zou gedragen in politiek Den Haag. De politicus speelt met zijn partij NSC een cruciale rol als het gaat om de vorming van een nieuw kabinet, maar stelt zich bijzonder star op. Telegraaf-ster Wouter de Winther heeft nu onthuld dat hij ook steeds huilt bij formatiegesprekken.

Pieter? Ongeschikt!

Omtzigt is er flink pissig over dat dat naar buiten is gekomen en noemt het ‘geroddel’. “Ik hoor hem alleen niet zeggen dat het niet klopt wat ik heb gezegd en dat is denk ik ook de crux”, reageert Wouter in de talkshow Renze op Zondag. “Je kunt willen dat mensen er niet over praten, maar dat betekent niet dat het dan niet heeft plaatsgevonden.”

“Het verdrietige is dat deze man samen met Renske Leijten een standbeeld verdient voor de toeslagenaffaire. Een uitstekend Kamerlid dat ministers het bloed onder de nagels vandaan heeft gehaald, maar nu zit hij in een andere fase, namelijk van het leiderschap. Dit is niet waar hij geschikt voor is en iedereen in Den Haag weet dat ook.”

Persoonlijk drama

Het gaat al jaren over de mentale toestand van Omtzigt. Hij heeft zich ook een keer vreselijk misdragen achter de schermen bij een door Hélène Hendriks gepresenteerde aflevering van HLF8.

Wouter: “Veel journalisten en politici hebben dit ook met hem meegemaakten vinden dit ook een persoonlijk drama, want eigenlijk moet hem een kans geboden worden om het werk te doen waar hij goed in is, in plaats van in het malletje zitten van besluiten nemen en een fractie leiden.”

Angela is er klaar mee

Angela de Jong, die haar tv-columns op termijn wil inruilen voor politieke columns, vindt dat Omtzigt er een zooitje van maakt. “Ik ben vooral teleurgesteld in hoe het gaat. Dat het weer zo’n Haagse bende is die met elkaar bezig is in plaats van de problemen in het land.”

En dat gehuil? Daar kun je het land niet mee besturen, aldus Angela. “Er gaat toch niemand van die andere partijen als weldenkend mens in een coalitie zitten met iemand die heilig wegloopt en die op het ene moment ja zegt en op het andere moment nee? Terugkomt op beslissingen. Dat kan toch niet?”

‘Dat kan niet’

AD-verslaggever Elodie Verweij daarop: “Nee, dat kan aan de ene kant niet, maar aan de andere kant: het staat niet in verhouding met elkaar. We hebben ook een Mark Rutte gehad die woedeaanvallen had.”

Angela: “Dat vind ik wel iets anders dan iemand die geen beslissingen durft te nemen en terugkomt op eerdere beloftes.”

Elodie: “Ja, dat is ook heel ingewikkeld, maar op een gegeven moment moet ook hij beslissingen gaan nemen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Pieter Omtzigt nog voor de zomer virtueel onder de 5 zetels zit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen