Chantal Janzen krijgt vraag over Linda de Mol: ‘Wat ik ervan vind?’

Het is voor Chantal Janzen ook even wennen. Door al dat rare gedrag van Linda de Mol zien sommigen haar sinds enige tijd als de grootste vrouwelijke tv-ster van ons land. Wat vindt ze daarvan?

Chantal Janzen en Linda de Mol © William Rutten, Roy Beusker

Chantal Janzen heeft haar weg nog niet echt gevonden als tv-presentatrice. De meeste van haar programma’s zijn geflopt en dat werpt de vraag op of zij niet beter geadviseerd moet worden. Volgens velen heeft zij immers de potentie om de nieuwe tv-koningin van het land te worden, nu Linda de Mol haar eigen troon in de fik heeft gestoken.

Chantal over Linda

Het zal voor Linda best wel wrang zijn: ze was ooit familie van Chantal – zij had een tijdje een relatie met Johnny de Mol – maar sinds Chantal de shows van Linda inpikte staan de dames lijnrecht tegenover elkaar. En nu dreigt ze dus ook nog de titel van tv-koningin in te pikken.

Robbert Rodenburg, de Rik Felderhof van YouTube, vraagt Chantal in de talkshow Open Kaart: “Je wordt al heel erg lang vaak vergeleken met Linda de Mol. Hoe vind je dat?”

Helemaal prima, aldus Chantal. “Ik vind dat helemaal niet erg. Zij heeft zoveel prachtige dingen gedaan en doet ze nog steeds. En sowieso, het is een familie die ik al heel lang ken natuurlijk.”

‘Vervelend? Nee’

Baalt ze er niet van om altijd maar vergeleken te worden met Linda? Ervaart ze het als vervelend? “Nee, nooit. Het gaat namelijk ook niet over haar als hoe ze is als mens, want dat weten eigenlijk de merendeel van de mensen niet. Kijk, een kijker weet nooit precies hoe jij bent of hoe ik ben. Nooit precies, omdat ze je privé niet meemaken.”

Ze vervolgt: “Maar als mensen dit vergelijk maken, dan gaat het over je werk. En ik zou het echt ook wel heel raar vinden als ik zeg: ‘Dat wil ik helemaal niet.’ Nee, dat… Nee. En je doet nu eenmaal veel dezelfde dingen, want dat medialandschap is natuurlijk ook niet zo groot.”

Dezelfde vijver

Je vist nou eenmaal al snel in dezelfde vijver, aldus Chantal. “We maken amusement en dan kan je op tv, je kan in theater, je kan een magazine beginnen, je kan een film schrijven, je kan een serie maken, dus het is niet zo raar dat je wordt vergeleken.”

Ze vervolgt: “Ik bedoel: ik kan ook een frietkraam gaan beginnen, dat is iets heel anders, alleen dat ligt niet in ons medialandschap wat we doen. Dus dat men dat vergelijkt, vind ik wel normaal.”

Felle kritiek

Van Linda is bekend dat haar tenen tot de Waddenzee reiken. Kan Chantal wel goed omgaan met kritiek? Ja, zegt ze. “Ik kan er ook altijd wel iets ermee. (…) Ik heb nooit zoiets van: handen in mijn oren en niet luisteren. Ik denk dat je overal wel iets van leert.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen