Hélène Hendriks roddelt over Pieter Omtzigt: ‘Ogen zijn geopend’

Hélène Hendriks heeft ‘een heel lang gesprek’ gehad met Johan Derksen over de beruchte ontploffing van Pieter Omtzigt achter de schermen bij SBS 6. “Mijn ogen zijn nu wel geopend.”

Pieter Omtzigt en Hélène Hendriks © SBS 6

Pieter Omtzigt kon lange tijd niets fout doen bij de mannen van Vandaag Inside, en dan met name Johan Derksen, maar het programma heeft zich nu frontaal tegen hem gekeerd. Nu de leider van NSC de formatie heeft laten klappen, zijn ze echt he-le-maal klaar met de politicus. En Johan heeft spijt van zijn stem op de nieuwe politieke partij.

Notoire lastpost

Van alle kanten wordt het Omtzigt kwalijk genomen dat hij de formatie heeft opgeblazen via een appje. Hij dumpte zijn collega-formatiegenoten zo ongeveer via de talkshow van Humberto Tan. Smakeloos, vindt Johan het. “Het is een notoire lastpost. Die man heeft me zó teleurgesteld”, zegt hij in Vandaag Inside.

René van der Gijp vindt dat je niet op Omtzigt kunt vertrouwen. “Die man moet je gewoon vergeten. De sleutel ligt nu bij de VVD. Je moet het ook niet meer willen met die Omtzigt. Dat moet je niet willen.”

Ongeleid projectiel

Geert Wilders is betrouwbaarder dan Omtzigt, vindt Johan. “Als hij wil gedogen, dan kunnen ze hem gebruiken, maar ik denk dat elke partij vanaf nu af aan heel huiverig is om afspraken te maken met Omtzigt. Hij is een ongeleid projectiel.”

Gastheer Wilfred Genee verbaasd: “Maar dit is de man die jij op het zadel hebt gehesen.”

Johan: “Laat hem nu eens de problemen die we hebben aanpakken. Neem eens je verantwoordelijkheid, maar niet alleen maar zeuren in de Tweede Kamer wat er allemaal fout gegaan is. Los het eens op!”

Afgeknapt

Het is echt zó teleurstellend, vindt Johan. “Ik ben afgeknapt op Omtzigt. Als hij voor de verkiezingen gezegd had: ‘Ik ga nooit in een meerderheidskabinet met hen, dan had hij 5 zeteltjes gehad in plaats van 20.’ Hij heeft de boel gewoon verneukt!”

Omtzigt liep weg bij de formatie omdat hij zo moe was en terug naar Enschede wilde. Wat een slapjanus, vindt Johan. Eerdere geruchten over Omtzigts mentale toestand werden altijd door de VI-ster weggewuifd. “Mijn ogen zijn nu opengegaan.”

Hélène roddelt

De geruchten kloppen kennelijk toch, aldus Johan. “Ik ging ervan uit dat de concurrentie hem zwart wilde maken, maar ik heb een heel lang gesprek erover gehad met Hélène. Zij heeft het van dichtbij meegemaakt bij HLF8 en die zegt: ‘Er was na afloop geen land met die man te bezeilen. Helemaal emotioneel en schelden.’”

Omtzigt heeft zich in de zomer van 2022 verschrikkelijk misdragen bij Hélène’s toenmalige talkshow HLF8. Johan besluit: “Je moet het eerst ondervinden. Heel Nederland heeft het nu ondervonden. Het is een onbetrouwbare lastpost.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen