Hélène Hendriks beetje klaar met Pieter Omtzigt: ‘Warrig verhaal’

Hélène Hendriks is een beetje klaar met Pieter Omtzigt. Ze heeft naar het optreden van de politicus in de talkshow van Humberto Tan zitten kijken en heeft er twee woorden voor.

Pieter Omtzigt en Hélène Hendriks © SBS

Pieter Omtzigt heeft de formatie laten klappen en veel mensen begrijpen nog steeds niet waarom, zelfs nu de voorman van NSC daar gisterenavond tekst en uitleg over heeft gegeven in de talkshow van Humberto Tan. Er hebben heel veel mensen naar gekeken – 924 duizend nieuwsgierigen – en die bleven in verwarring achter, net als Hélène Hendriks.

Warrig verhaal

Het is voor Hélène, de grootste vrouwelijke tv-ster van SBS 6, onduidelijk waarom Pieter de formatiegesprekken nou precies heeft beëindigd. Ze wijdt er op X twee woorden aan: “Warrig verhaal.”

Jack van Gelder, haar vaste tv-maatje, laat daarop weten: “Plasterk heeft de vier partijen klaarblijkelijk (te) laat financiële stukken laten zien. Omtzigt moet dat de informateur verwijten en niet de drie andere partijen. Dit argument is inderdaad zwak, warrig en kan de waarheid van het (tijdelijk) opstappen niet zijn.”

Onbeschoft en laf

Het gedrag van Omtzigt schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. “En met een appje aan de informateur melden dat je er nu (wellicht voorlopig) mee stopt is onbeschoft en laf”, vindt Jack.

Het verbaast veel mensen ook dat Omtzigt de andere lijsttrekkers níet persoonlijk te woord staat, maar wél in een talkshow gaat zitten. “En de Tweede Kamer wordt weer eens geïnformeerd via de media. Nog geen verslag, niets. Dit had de oude Omtzigt niet leuk gevonden”, aldus journaliste Kim van Keken.

Niet consequent

Merel Ek, sterverslaggever van Vandaag Inside, vindt dat ook vreemd. “Omtzigt zegt altijd: ‘Het moet niet via de pers gaan, maar via de goede weg.’ Het is dus niet helemaal consequent met wat hij altijd predikt in de Kamer.”

Haar collega Sam Hagens ergert zich eraan dat Omtzigt de pers nauwelijks te woord staat. Hij stond voor spek en bonen bij de uitgang van de talkshow Humberto. “Als je geen zin hebt in vragen na een talkshow, dan laat je de taxi zo dicht mogelijk tot de deur rijden.”

Geen excuus

RTL Boulevard-ster Rob Goossens vindt het excuus van Omtzigt dat de financiën tegenvallen bizar. “Daarom hebben we toch op hem gestemd? Lijken uit de kast, proberen met een schone lei te beginnen. En die tegenvallende cijfers zijn een uitstekend excuus om een van zijn belangrijkste beloftes – snijden in ambtelijk apparaat – mogelijk te maken.”

Journalist Ton F. van Dijk: “Toch blijft het vreemd om weg te lopen om iets dat alle vier partijen in gelijke mate treft. Moeilijk te volgen.”

Fragment

Het fragment van Sam:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Pieter Omtzigt breekt formatie af via de media. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen