Pieter Omtzigt afgeslacht in ’s lands belangrijkste talkshow: ‘Lafaard!’

Pieter Omtzigt wordt niet langer gesteund door Vandaag Inside, de belangrijkste talkshow van ons land. Sterker nog: hij is er gisterenavond bij de enkels afgezaagd. “Het is een lafaard.”

Pieter Omtzigt en René van der Gijp © NPO, SBS

Het is volgens critici ongelooflijk en verbijsterend hoe Pieter Omtzigt de formatie heeft laten klappen: volgens het AD is hij tijdens de laatste gesprekken met de leiders van PVV, VVD en BBB weggelopen met de mededeling dat hij een beetje moe was. Vervolgens sprak hij in een of ander hotel af met een paar journalisten om te vertellen dat hij zich terugtrekt.

Lafaard

Zijn collega-lijsttrekkers moesten via de media vernemen dat Omtzigt de benen nam. Hij stuurde alleen nog een appje, daarna zat hij aan de talkshowtafel van Humberto Tan. Wat een idiotie, vindt René van der Gijp. “Het is een rare snuiter. Ook ongeleid, weet je wel. Je weet niet wat je aan hem hebt”, zegt hij in Vandaag Inside.

René is er klaar mee: “Het is een beetje laf ook. Je loopt zo’n zaal uit waar je zit te praten met Wilders enzo en die zeggen: ‘Joh, is er wat? Wil je ervan af? Wil je ermee stoppen?’ ‘Nee, ik ben moe.’ Dan gaat hij naar een hotelletje, dan gaat hij drie journalisten uitnodigen en als klap op de vuurpijl gaat hij bij Humberto zitten.”

Stijlloos

Omtzigt heeft flink afgedaan bij René. “Ik vind het zó slecht wat die man gedaan heeft. Stijlloos, man. Degenen die als eersten kunnen verwachten te horen wat er aan de hand is, zijn toch die drie waar hij mee bemiddeld heeft en Plasterk? En toch niet Humberto Tan? Daar had hij vanavond of morgen naartoe kunnen gaan.”

Collega Johan Derksen heeft spijt van zijn stem op Omtzigt. “Ja, waardeloos. De man loopt over van de principes en op het moment dat hij moe wordt en er spanning op komt te staan, dan ontaarden die principes in twijfels, emotie en dan is hij de weg kwijt. Daardoor is hij totaal ongeschikt als leider van de partij, is nu gebleken.”

Belazerd

We kunnen niet bouwen op Omtzigt, denkt Johan. “Als hij nu al op tilt springt… Het moet nog beginnen. Ik ben een van de kiezers van Omtzigt die zich belazerd voelt. Ik ben elke keer de l*l. Ik kies VVD en ik kreeg Kaag, ik heb een keer op Forum gestemd en ik werd voor gek verklaard…”

Tafelgast Olcay Gulsen heeft ook op Omtzigt gesteld en is ook teleurgesteld. Ze vindt net als Hélène Hendriks dat hij bij Humberto een warrig verhaal hield. “Hij heeft daar toch ook helemaal niks gezegd? Ik dacht: waarom zit je hier? Je vertelt helemaal niks en je herhaalt alles. Ik vond het zó onsamenhangend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de hype rond Pieter Omtzigt definitief voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen