Geert Wilders in deuk om Gijp, streng tegen Derksen: ‘Dit is dom’

Geert Wilders moet in de tv-hit Vandaag Inside onbedaarlijk lachen om een schunnige grap van René van der Gijp, maar hij botst met Johan Derksen. “Dit is een domme opmerking.”

René van der Gijp en Geert Wilders © SBS 6

Geert Wilders kon zijn lach gisterenavond niet bedwingen in Vandaag Inside, toen René van der Gijp een pikante grap maakte over zijn Kamerlid Dion Graus. Twee jaar geleden werd Dion ervan beschuldigd dat hij zijn ex-vrouw jarenlang zou hebben aangezet tot seks met zijn particuliere beveiligers. Het OM deed onderzoek, er werd niet vervolgd.

Minister Graus?

Als Wilfred Genee suggereert dat Dion eventueel wel minister van Justitie kan worden, moet Wilders lachen: “Ehm, nou ja, dat zou kunnen natuurlijk.”

Wilfred: “U moet er zelf om lachen!”

Wilders: “Misschien Dion Graus de staatssecretaris voor Dierenzaken dan!”

Dan serieus: “Wat hem is verweten is allemaal door het Openbaar Ministerie onderzocht en niets is daarvan waar gebleken. Nogmaals, geloof me, als het OM een PVV’er onderzoekt, dan doen ze dat grondig. Ze hebben hem niet eens vervolgd, helemaal niets.”

Pikante grap

René breekt in met een schunnige grap. “Ik moest lachen, want ik hoorde toen zoiets van: ja, dat zijn vrouw die was door de beveiliger ehhh… Daar was toch sprake van?”

Wilfred: “Ja, meerdere beveiligers.”

René: “Meerdere beveiligers. Nou, het is maar goed dat hij (wijst naar Wilders, red.) dat niet doet, want hij heeft er achttien! Hahahahahaha! Dacht ik bij mezelf! Dat zou niet goed zijn! Dat zou niet goed gaan!”

Wilders slaat zijn handen voor zijn gezicht. “Ik zeg niks! Ik zeg niks!”

‘Lekker bezig!’

Het is duidelijk dat Wilders de grap wel kan waarderen. René: “Daar moet je niet aan beginnen hoor, jij, aan die onzin! Hahaha.”

Wilders: “Nee, nee, nee, nee, nee.”

René: “Maar ja, je houdt ze wel lekker bezig. Hahaha.”

De sfeer in Vandaag Inside is luchtig, al komt het één keer tot een serieuze aanvaring. Wilders vindt het Israël-standpunt van Johan Derksen namelijk verwerpelijk.

‘Domme opmerking’

Johan is uitgesproken pro-Palestina en anti-Israël. “Ik vind het ordinaire wraak en er wordt niet om mensenlevens bekommerd”, briest de voetbalkenner.

Wilders gaat daar tegenin: “Ik heb sympathie voor je, maar dit is een hele domme opmerking. Echt, het spijt me.”

Er volgt applaus in de studio. Johan enigszins beledigd: “Dat is pijnlijk, want daar heb ik u nooit op kunnen betrappen in het verleden.”

Cobelens gecanceld?

Oei, wordt Wilders nu ook gecanceld door Johan? Pieter Cobelens zou niet meer welkom zijn in VI omdat hij Johan heeft aangesproken op zijn volgens hem ongenuanceerde Israël-standpunt.

Onzin, zegt Wilfred: “Pieter Cobelens is trouwens niet gecanceld door jou, hè? Dat werd nog geopperd, maar dat is niet waar, hè?”

Johan: “Dat las ik ook nog, dat Pieter Cobelens hier niet mag zitten. Ik ga hier helemaal niet over de gasten.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen