‘Het interesseert Geert Wilders geen reet wat Claudia de Breij vindt’

Johan Derksen denkt dat het Geert Wilders echt geen moer interesseert wat Claudia de Breij van hem vindt en over hem zegt. “Dat is een vorm van zelfoverschatting”, zegt hij.

Geert Wilders en Claudia de Breij © NPO, RTL

Claudia de Breij is bang dat ze gecensureerd wordt als de partij van Geert Wilders aan de macht komt. Ze vreest dat hij haar dan de mond wil snoeren, maar dat is volgens Johan Derksen echt groteske onzin. Hij denkt dat de politicus geen moment wakker ligt van wat zij allemaal zegt. “Dat is een vorm van zelfoverschatting”, zegt hij in Vandaag Inside.

Geen interesse

De VI-ster wist niet wat hij las toen hij die uitspraken van Claudia onder ogen kreeg. “Ik lees de VARAgids en zij schrijft een column daarin en dat zie ik dan altijd. Die is bang dat Wilders geen democraat is en dat hij haar de mond snoert als zij kritisch is over politici.”

Johan vervolgt: “Nou, ik denk dat ik haar gerust kan stellen: ik denk dat het Wilders geen reet interesseert wat Claudia de Breij over hem te melden heeft. Het is niet zo dat als zij wat zegt, dat heel Nederland de adem inhoudt, toch? Ik vind het een beetje opgeblazen.”

Groot publiek

Tafelgast Özcan Akyol wijst erop dat Claudia wel een belangrijke opiniemaker is. “Ze doet wel oudejaarsconferences enzo.”

Johan: “Ja, ongelooflijk.”

Özcan: “Voor een groot publiek.”

Johan: “Jawel, jawel, maar het is toch geen opzienbarende cabaretière?”

Aan Jan vragen

Wat dit betreft is het nog een mazzel dat MAX-baas Jan Slagter niet aan de macht komt. Hij vindt het al te ver gaan dat Angela de Jong heeft geschreven dat Tom Egbers niet zomaar een bruin pak heeft aangetrokken naar de rechtbank.

René van der Gijp: “Ik neem toch aan dat we wel zo ver zijn dat iedereen gewoon mag schrijven waar hij zin in heeft. Dat moeten we niet aan Jan Slagter vragen toch? Jan neemt zich ook wel heel serieus nu.”

Rekeningetje

Johan denkt dat Jan lange tenen heeft. “Ja, Jan had nog een rekeningetje openstaan. Ze had een keer wat over Jan geschreven, maar Jan moet leren: als je alles zegt in talkshows, moet je ook accepteren dat mensen wat over je schrijven.”

René: “Ja, en Angela had op zich, over dat het een toneelstukje was, geen ongelijk.”

Johan: “Nee, het was melodramatisch.”

René: “Ja, en ook dat over zijn ‘legacy’… Hoe serieus neem je jezelf dan? Kom op man.”

Verkeerde term

Tom vindt dat hij een hele legacy heeft opgebouwd. Johan: “Ja, dat was een heel verkeerde term. Belachelijk. Ook dat die vrouw zich overal opdringt en dan weer een theaterstuk ervan gaat maken waar niemand naar komt kijken.”

René: “Ik vond niet dat Jan gelijk had in dit geval en Angela moet lekker schrijven waar ze zin in heeft. Daar gaat hij toch niet over?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Geert Wilders de mening van Claudia de Breij relevant vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen