Geen premier Wilders: 13 seconden lang gejuich bij Arjen Lubach

Arjen Lubach en zijn publiek zijn in extase nu Geert Wilders tijdens deze formatie afziet van het premierschap. Zijn publiekstribune is zó blij dat ze 13 (!) seconden lang beginnen te juichen.

Geert Wilders en Arjen Lubach © NPO

De PVV schuurt in de peilingen tegen een historische 50 zetels aan, maar bij de VPRO vragen ze zich af: wie zíjn die mensen?! Het begint erop te lijken dat de partij van Geert Wilders nu toch echt gaat regeren, want de formatie met VVD, NSC en BBB zit in een positieve fase. De politiek leider doet zelfs een enorm offer: hij ziet af van het premierschap.

Vers van de pers

Niet alle andere partijen willen een premier Wilders, dus daarom ziet hij af van die positie. “Ik wil graag een rechts kabinet. Minder asiel en immigratie. Nederlanders op 1. De liefde voor mijn land en kiezer is groot en belangrijker dan mijn eigen positie. Ik hou van Nederland”, schrijft de politicus in een bericht op X.

Arjen Lubach stipt het nieuws gisterenavond aan in zijn veel bekeken programma De Avondshow op NPO 1. “Hoe gaat-ie met de formatie? Nou, vers van de pers…”

Geen premier Wilders

Dan komt journaallezer Winfried Baijens in beeld. Hij leest voor: “Het laatste nieuws van de formatie: Geert Wilders wordt namelijk níet de nieuwe premier van een kabinet van PVV, NSC, VVD en BBB.”

Arjen vat samen: “Nee. Geen premier Wilders. Geen Wilders-I.”

Zijn publiek raakt vervolgens hélemaal in extase. Ze beginnen echt uitzinnig te joelen – he-le-maal uit hun plaat. Een beetje wat je hoort als je Shawn Mendes voor de neus van vijftig willekeurige tienermeisjes zet zeg maar.

‘Stop!’

De show van Arjen wordt door het gejuich maar liefst 13 (!) seconden lang onderbroken. “Stop!”, roept hij. Dan sarcastisch: “Dit had ik helemaal niet van jullie verwacht!”

Arjen: “Nee, geen Wilders-I, geen kattenfoto’s in het Torentje. Nederland moet nóg langer wachten op z’n eerste geblondeerde premier. O nee, Mona Keijzer, het kan nog!”

Oproep aan PVV

Opvallend genoeg doet Arjen later nog wel een oproep aan de PVV, namelijk om een of ander wetsvoorstel over dieren van de Partij voor de Dieren te steunen. Zijn hoop is gevestigd op Dion Graus, de dierenambassadeur van de PVV. De politicus heeft een groot hart voor dieren, maar moet ook luisteren naar zijn ‘baasje’, zoals Arjen Wilders noemt.

“En die zit nu aan de formatietafel om met de BBB te praten over het kabinet Karbonade-I…”, aldus de presentator. Toch houdt hij hoop: “Want natuurlijk is de PVV een grondwethatende, populistische anti-islampartij, maar het is óók een dierenpartij!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen