Youp van ’t Hek ontsnapt aan letsel, ernstig auto-incident in Italië

Youp van ’t Hek is tijdens een autovakantie in Italië ontsnapt aan serieus letsel. Hij heeft een eenzijdig auto-ongeluk gehad. “Ik eindigde trillend op de vluchtstrook”, aldus de cabaretier.

Youp van 't Hek © NPO

De 69-jarige Youp van ’t Hek zal zijn vakantie in het Zuid-Europese land Italië niet snel vergeten. Hij heeft vorige week namelijk een hachelijk avontuur beleefd op de autostrada. Een avontuur dat hij ternauwernood heeft overleefd en gelukkig nog kan navertellen in de nieuwste editie van zijn VARAgids-column.

Opgefokte Youp

Het wás al niet bepaald relaxed op de autosnelweg in Italië, bekent Youp. Hij heeft zich namelijk behoorlijk laten opfokken door medeweggebruikers. “Iedereen lijkt daar haast te hebben. Jong en oud”, schrijft hij. “De bumperklevers blazen je zwaar geirriteerd naar de rechterbaan.”

Youp liet zich daar helemaal door meesleuren. “Als ik in Italië rijd, dan pas ik me graag aan. Hoewel ik geen nummerbordkusser ben en ook niet met groot licht achter iemand ga zitten. Daar ben ik te beschaafd voor. Maar verder doe ik graag mee.”

Klapband

Maar dat wilde weggedrag is Youp duur komen te staan. “Ik kreeg vorige week in een Siciliaanse tunnel een klapband. En ik stuiterde even heel vreemd over de weg. Het liep door zeven engeltjes op mijn schouder goed af. Ik eindigde trillend op de vluchtstrook waar al gauw drie mannen in gele fluorescerende pakken naast mijn auto kwamen staan zwaaien.”

Om al het verkeer te wijzen op het gevaar van een stilstaande auto natuurlijk. “Het duurde drie uur voordat mijn huurautootje door een auto vol zwaailichten werd weggesleept. (…) Ik dacht maar een ding: ik ga me een beetje aanpassen. Niet aan de Italianen, maar aan de oudjes (en hun weggedrag, red.). Jammer? Best wel een beetje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het kleine brilmontuur van Youp van 't Hek het risico op een auto-ongeluk vergroot?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen