Caroline van der Plas heeft het zwaar aan VI-tafel: ‘Onnozel wicht!’

Caroline van der Plas was tot een paar maanden geleden nog dé gevierde politica aan tafel bij Vandaag Inside, maar dat is flink omgeslagen. Gisteren zat ze er weer. “Onnozel wicht!”

Caroline van der Plas en Johan Derksen © SBS 6

Het is ongelooflijk hoe snel je de mannen van Vandaag Inside mee kunt krijgen, maar ook weer volledig kunt verliezen: Caroline van der Plas weet er alles van. Bij de Provinciale Statenverkiezingen van een half jaar geleden was het Caroline voor en Caroline na aan tafel bij VI, maar de laatste tijd neemt Johan Derksen haar behoorlijk op de korrel.

Roos voor Johan

Johan heeft felle kritiek geuit op het ietwat gênante interview van Caroline met De Telegraaf – Arjen Lubach sprak van een ‘fiasco‘ – en op haar emotionele reactie na de onthullingen over haar vroegere vechtscheiding. Het grootste twistpunt? Johan denkt dat Caroline niet eerlijk is over haar reden om af te haken bij het Bevers-concert.

Al met al is de liefde behoorlijk bekoeld, maar toch zat Caroline gisterenavond weer in Vandaag Inside. Ze besluit daar om vredesrozen uit te delen. “Vandaag is er een roos gedoopt door mij. De Sweet Caroline-roos. Ik dacht: ik neem ze mee als verzoeningsroos. Er zitten geen doornen aan.”

Geen ruzie

Johan Derksen reageert daar ietwat verbaasd op. “We hebben toch geen ruzie?”

Gastheer Wilfred Genee: “Ik begrijp een heel klein beetje wat je bedoelt. Er was natuurlijk een tijd dat ze hier van hun stoel gleden als het over jou ging. Als het over Caroline ging, dan waren die mannen niet te houden. Daar zat nu een kleine teneur in de andere kant op.”

Dan laat hij een compilatie zien van de vernietigende uitspraken die Johan de afgelopen tijd heeft gedaan over Caroline. René van der Gijp daarna: “Het kan ook hard omslaan hier, hè? Hahahaha.”

Overexposure

Wilfred vindt VI bijna ongeloofwaardig worden: “In twee maanden is dit! In twee maanden!”

Johan verdedigt de ommezwaai. “Ja, maar jullie lachen, maar in twee maanden is er veel gebeurd, hè? Je bent te veel in de publiciteit geweest, er was overexposure. Ik zit hier iedere avond. Dan heb je er avonden bij… Ik heb hier een keer een hele avond uit m’n nek zitten l*llen tegen die mevrouw van het AD. Dan denk je van: wat zit ik hier te doen eigenlijk?”

Hij vervolgt: “Maar daar moet je gewoon schijt aan hebben, want de volgende dag moet je hier weer zitten. Maar jij gaat dan boos zitten twitteren enzo.”

Onnozel wicht

Het grootste bezwaar van Johan? “Dat Telegraaf-interview, dat was een tragisch dieptepunt. Je moet in de media – en de mensen achter jou hadden dat beter moeten regelen – altijd eisen dat je het verhaal mag lezen én dat je nog het recht hebt om aan te passen. Je kwam er als een onnozel wicht uit.”

Caroline zegt dat ze het wel degelijk vooraf heeft gelezen, maar bewust altijd zo weinig mogelijk aanpast uit respect voor de journalist in kwestie. “Wat ik alleen een beetje flauw vond is dat je bij mij de uh’s er echt in laat zitten, maar iedereen in Nederland zegt uh. Het is dan een journalistieke keuze om dat erin te zetten.”

‘Zoek even op’

Veel mensen vonden het amateuristisch overkomen dat Caroline tijdens het interview aan haar rechterhand vroeg om iets te googelen. “Maar elk Kamerlid vraagt wel aan een medewerker van: ‘Zoek dit even op.’ Dus dat dat gebeurt vind ik op zich prima, maar ik had een beetje het idee dat ze het erin hebben gezet omdat het bij mij was.”

Johan: “Het was gewoon een slecht interview.”

Caroline: “Dingen gebeuren. Ik moet er wel bij zeggen: die periode was voor mij een heel slechte periode. Dat is ook in de tijd van het boek dat Marcia uitkwam, wat echt een gigantische impact heeft gehad op mij. Die weken waren niet mijn finest hours, zeg maar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Johan Derksen is overgestapt van Caroline van der Plas naar Pieter Omtzigt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen