Caroline van der Plas stelt VI teleur, serieuze twijfels over integriteit

De positie van Caroline van der Plas als een van de favoriete politici van de mannen van Vandaag Inside wankelt. Ze twijfelen en plein public aan haar integriteit. “En ze piept wel héél snel!”

Caroline van der Plas en Johan Derksen © Telegraaf, SBS

Een beetje merkwaardig is het wel: Caroline van der Plas heeft afgelopen weekend na úrenlange repetities plotseling besloten om tóch niet op te treden tijdens het concert van De Bevers in Ahoy. Volgens haar omdat ze dubbele gevoelens had vanwege het schietdrama in Rotterdam, volgens Johan Derksen omdat ze er niets van bakte bij de repetities.

Caroline gekwetst

Caroline is flink pissig over die suggestie van Johan. Ze reageert enórm beledigd voor de camera van De Telegraaf. “Ik vind het niet zo leuk van hem eerlijk gezegd”, zegt ze. “Het is gewoon echt niet waar. Ik vind het echt heel jammer en het kwetst me eigenlijk ook wel een beetje. Ja, weet je, mijn integriteit wordt in twijfel getrokken door Johan Derksen.”

Gaat Johan door het stof? Alles behalve. Sterker nog: hij twijfelt inderdaad aan Caroline’s integriteit, laat hij blijken in de Vandaag Inside van gisterenavond. “Caroline is ’s ochtends vanuit Deventer naar Ahoy gereden voor de repetities. Die duurden 4,5 uur. Daar heeft ze 4,5 uur deel van uitgemaakt.”

Hele hofhouding

Er was toen nog geen vuiltje aan de lucht, aldus Johan. “Toen is ze gaan zingen met John de Bever en toen kwam er een technisch probleem en dat lukte niet. Toen is er gepraat, want ze had een hele hofhouding bij zich. Er werd een documentaire gemaakt, die gozer die altijd bij Jinek met dat microfoontje liep, die liep erbij. Ja, Jaïr. Die liep erbij.”

Hij vervolgt: “En ze heeft nog van die juffrouwen die haar influisteren. En plotseling zei een van die juffrouwen: ‘Caroline, we willen even met je praten.’ Ik was gewoon op de gang en toen kwam ze en toen zegt ze: ‘Ja, ik stap eruit, want ik heb er geen goed gevoel bij.’ Toen zeg ik: ‘Als jij er geen goed gevoel bij hebt, moet je het niet doen, dan sta je voor l*l.’”

Mislukte repetitie

Volgens Johan durfde Caroline het gewoon niet aan. “Ik dacht dat zij refereerde aan de mislukte repetitie. Ik zeg: ‘Dan moet je het niet doen. Zo belangrijk is het ook niet.’ Dus ik ging daarvan uit. Toen heeft ze dat dus blijkbaar aangegrepen dat ze zich niet goed voelde om dat te doen vanwege die ramp in Rotterdam.”

Verdacht, vindt Johan. “Daar had ze die uren daarvoor geen woord over gezegd. De enige die mij aangesproken heeft, was Lee Towers. Hij zegt: ‘We moeten iets doen hoor, we kunnen niet gewoon zo een feest gaan bouwen.’ Daar was ik het honderd procent mee eens en dat heb ik gedaan. Maar Caroline ging gewoon zingen van: ‘Guus kom naar huus.’”

‘Ze piept snel’

Oei, zit Johan hier nou gewoon de voorvrouw van BBB te ontmaskeren? Dat is in elk geval niet zijn bedoeling. “Caroline piept wel heel erg snel. (…) Kijk, de laatste die ik pijn wil doen of wil krenken, is Caroline. Ik ken haar al 40 jaar, dus dat is de bedoeling niet. Het is een misverstand, maar dan krijg je meteen de slachtofferrol en dat gepiep.”

Het is wel gek als je pas na álle repetities niet mee wil doen vanwege het schietdrama vlakbij Ahoy, vindt Johan. “Dan begrijp ik dus niet dat je 4 uur gaat oefenen en je er uit Deventer naartoe rijdt.”

René van der Gijp: “Dan kun je het de avond ervoor ook beslissen. Kom op, doe niet zo raar.”

Toffe vrouw

Job Koester: “Wat ik niet begrijp is dat ze nu zo reageert. Je moet een dikke huid hebben in de politiek.”

Johan: “Je moet in de politiek ook wel een beetje tegen een stootje kunnen. Alsof ik iets vreselijks gedaan heb!”

Sam Hagens: “Zij dacht dat dit programma… Dat jullie haar vrienden ook zijn, hè? Vandaag Inside staat zelfs in het verkiezingsprogramma van de BBB.”

Johan: “We zijn haar heel goedgezind en we vinden het allemaal een heel toffe vrouw, maar het is gewoon een misverstand. Ik dacht dat ze eruit stapte omdat het niet lukte met zingen.”

René: “Het is ook raar, Johan, dat je vier uur gaat repeteren en daarna zegt: ‘Ik heb er geen goed gevoel bij.’ Dan bel je John de Bever de avond ervoor op.”

Fragment

Caroline is boos:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Caroline van der Plas repeteerde 4,5 uur bij De Bevers en zegde toen opeens af. Wat denkt u dat de reden is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen