Özcan Akyol slaat terug naar Dilan en Caroline: ‘Heb er schijt aan’

Özcan Akyol is niet onder de indruk van de kritiek die Dilan Yesilgöz en Caroline van der Plas hebben geuit op zijn neerbuigende uitspraken over boa’s. “Ik heb er echt schijt aan.”

Dilan Yesilgöz, Özcan Akyol en Caroline van der Plas © SBS

De uitspraken die Özcan Akyol aan de talkshowtafel van Vandaag Inside heeft gedaan over boa’s zijn ingeslagen als een bom. De presentator woont aan het centrale plein van Deventer en ziet daar naar eigen zeggen vaak hoe de mensen worden lastiggevallen door boa’s. Hij is afgelopen week zelf acht keer aangesproken, vertelt hij op Radio 538.

Knipoog

Özcan staat nog steeds achter zijn uitspraken. “Nou, het is een echte mening die met een knipoog werd gebracht. Dat mag ook, denk ik. (…) Sommigen hebben een volwaardige mbo-opleiding gedaan, anderen volgen een cursus. Ik weet niet wat jullie ervaringen zijn met de boa’s, maar je ziet dat dat niveau ook wel op straat zichtbaar is.”

Die mensen hebben toch een gedegen opleiding? “Dat is niet waar. Ik zou zeggen: pak nu je laptop en ga googelen naar opleidingen boa en je kunt zien dat je met vier tot zes maanden al een basisopleiding hebt afgerond en dan heb je nog verschillende niveaus, dus dat klopt gewoon niet.”

Schipperen

Heeft Özcan iets tegen mensen die boa zijn? “Nee, maar dat zei ik ook in de uitzending: ik ben niet tegen de mens boa, maar tegen het beroep. Leid die boa’s op tot volwaardige agenten of geef ze in elk geval een volwaardige opleiding op een boa-academie ofzo, maar niet dat schipperen tussendoor.”

538-sidekick Niels van Baarlen: “Dan had jij dus in de uitzending moeten zeggen dat het probleem ligt bij de overheid en de politie ze anders op moet leiden en niet de boa nu als een dombo afschilderen in de uitzending van VI.”

Özcan: “Dat is ook gewoon gezegd in de uitzending, alleen dan wordt er één snippet uitgeknipt.”

Schijt aan

Wat vindt Özcan ervan dat zelfs de politiek zich er nu mee bemoeit? Caroline van der Plas en Dilan Yesilgöz zijn zeer kritisch. “Ik heb schijt aan al die meningen over wat ik gezegd heb. Weet je wat ik nog wel het ergste vind? Dat politici nu hun mening gaan geven over wat ik aan een talkshowtafel zeg.”

Caroline denkt dat Özcan niet begrijpt wat boa’s precies zijn en Dilan zegt: “Al die duizenden mensen kiezen er bewust voor en staan voor onze veiligheid. Het gaat mij om het respect voor al die mensen die dag en nacht werken voor onze vrijheid en veiligheid en niet dat we daar vervolgens van een afstandje een beetje op neerkijken.”

Hongarije en Polen

Waar bemoeien zij zich mee, vraagt Özcan zich af. “Ik bedoel: we hebben het over Hongarije en Polen dat dat enge landen zijn, maar ik vind niet dat politici zich moeten bemoeien met wat er in een kroeg gebeurt, bij wijze van, een stamtafel. Dát is een rare ontwikkeling.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Özcan Akyol te ver is gegaan met zijn uitspraken over boa's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen