Albert Verlinde vindt Eva Jinek beetje laf: ‘Zeg dat niet achteraf!’

Albert Verlinde vindt het een beetje laf en makkelijk dat Eva Jinek na een jaar opeens roept dat ze haar interview met Nick & Simon een beetje ‘vermoeiend’ vond. “Dat zeg je niet achteraf.”

Albert Verlinde en Eva Jinek © RTL

Eva Jinek had vorig jaar na haar zomerstop een enorme stunt in petto voor de kijker. De presentatrice had toen namelijk de meest besproken BN’ers van het land in haar seizoensopener zitten: Nick & Simon. Nu, een jaar later, bekent ze dat ze het een saai interview vond: “Hij bleef 32 minuten volhouden dat het goed zat. Ik geloof dat ik dat vermoeiend vond.”

Niet chic

Niet chic, vindt Albert Verlinde. Hij vindt dat Eva een voorbeeld kan nemen aan Dyantha Brooks, die de arrogante BN’er Douwe Bob laatst live op televisie op zijn plek zette. “Ze heeft gelijk”, zegt Albert resoluut in weekblad Weekend.

Hij vervolgt: “Eva Jinek die nú ook pas toegeeft dat ze het ‘vermoeiend’ vond dat Nick en Simon maar niet wilden toegeven ruzie met elkaar te hebben bij haar aan tafel. Zeg dat tegen hen, niet achteraf. Dat Dyantha recht in Douwe’s gezicht die beslissing durfde te nemen, vind ik stoer.”

Heel zorgvuldig

Er wordt gefluisterd dat Eva op de late avond van RTL 4 zal worden opgevolgd door Matthijs van Nieuwkerk, maar volgens Johan Derksen verhuist hij juist naar SBS 6. “Ik denk niet dat het gebeurt”, zegt Albert. “Matthijs is heel zorgvuldig bezig, hij gaat zo min mogelijk risico opzoeken, daar ben ik van overtuigd.”

Matthijs kan volgens hem geen kant op. “Hij is zó de paus van de grachtengordel en die mensen zullen denken: wat gaat die man nu doen? Tussen Gillis en Urk! in een programma presenteren?”

Sneer

Tot slot deelt Albert nog een pittige sneer uit aan Eva; hij zegt indirect dat haar talkshow er niet meer toe doet. “Als je heel eerlijk bent, zit de enige talkshow die ertoe doet bij SBS 6. Ik vind dat SBS op dit moment de zender is waar het meest gebeurt: VI is opiniërend, bij Shownieuws wordt gepraat.”

Matthijs zou het nóg spraakmakender kunnen maken, maar volgens Albert past hij dus niet tussen die titels. “Ik denk dat de grachtengordel denkt: nee, dat is niet oké.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde is nu jaren weg bij RTL Boulevard. Vindt u Rob Goossens een waardige opvolger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen