BN’er-show Meilandjes compléét gebasht: ‘Lachwekkend en treurig’

De Meilandjes worden met een kater wakker, want de eerste recensie van hun nieuwe programma Chateau Meiland VIPS is binnen en die is niet mals. “Lachwekkend en treurig!”

Chateau Meiland VIPS © SBS

Het is een tv-familie waar veel mensen zich aan ergeren: de Meilandjes, en dan met name aan hun enigszins verwende dochter Maxime. Ze zijn gisterenavond begonnen aan een nieuw tv-programma, namelijk Chateau Meiland VIPS. Hierin ontvangen ze elke week twee andere BN’ers in hun pension. Het zoveelste programma met praatgrage BN’ers dus.

Feitenvrij babbelen

Caroline van der Plas en John de Bever zaten met z’n tweeën in de eerste aflevering en dat leverde volgens tv-columnist Mark Koster van De Telegraaf buitengewoon treurige televisie op.

Vooral het bezoek van Caroline aan zo’n oppervlakkig programma is schandalig, vindt Mark. “De politica is soapster geworden. Het Kamerwerk lijkt bijzaak”, sneert hij. “Bij de Meilandjes, ver weg familie, kreeg ze een vrije doorgang. Bij de soapfamilie mag je feitenvrij babbelen.”

Grootste partij

Er komt volgens Mark ongelooflijk veel onzin voorbij in de show. John de Bever riep bijvoorbeeld dat Caroline de ‘grootste partij van het land’ bestiert, terwijl haar BBB bij de laatste Kamerverkiezingen slechts de zesde partij werd. “Ze corrigeerde het niet.”

Kennelijk zijn dat soort feiten bijzaak voor de Meilandjes. Voor hen had Caroline een blok kaas met de letter ‘C’ erop meegenomen. “Het was lachwekkend en treurig tegelijk.”

Bizarre ontmoeting

Wát een slechte tv, aldus Mark. Hij spreekt van een ‘bizarre ontmoeting van gasten die in hun eigen universum leven’. “Nieuwsgierigheid ontbrak. Niemand vroeg iets over de verkrachting van Maxime Meiland, een verhaal waaraan openlijk wordt getwijfeld.”

En ook over de kabinetsformatie werd niets gevraagd, besluit Mark. “Het was een avond vol onnozelheid om snel te vergeten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen