Caroline van der Plas woest om kritiek op Meilandjes: ‘O my god!’

Caroline van der Plas is echt verschríkkelijk pissig over de kritiek op de eerste aflevering van Chateau Meiland VIPS, waarin zij te gast was. “Dan denk ik echt: o my god, weet je wel.”

Caroline van der Plas © SBS

Martien Meiland en zijn tv-familie liggen onder vuur om hun nieuwe show Chateau Meiland VIPS, waarin ze elke week een ander BN’er-duo interviewen. Caroline van der Plas en John de Bever zaten maandagavond in de eerste aflevering en het hele stelletje heeft ongelooflijk veel kritiek gehad. Het is inhoudsloos en een herhaling van zetten, vinden critici.

Soapster Caroline

Er is ook kritiek op Caroline omdat ze aan zo’n inhoudsloos programma meedoet. “De politica is soapster geworden. Het Kamerwerk lijkt bijzaak”, sneert mediajournalist Mark Koster in De Telegraaf. “Bij de Meilandjes, ver weg familie, kreeg ze een vrije doorgang. Bij de soapfamilie mag je feitenvrij babbelen.”

Alex Mazereeuw, de recensent van de Volkskrant, is eveneens kritisch. “Iets meer distantie tussen formeren en pottenbakken met de Meilandjes lijkt me ook weer niet heel veel gevraagd.”

‘Jeetje miena!’

Caroline is niet gediend van die kritiek. Ze reageert flink pissig voor de camera van Telegraaf-verslaggever Pim Sedee. “Ja, jeetje miena, mag ik nog ademen? Mensen, mag ik nog ademen? Of mag dat ook niet meer? Ja, weet je, de meeste reacties zijn positief, laat ik dat vooropstellen, maar er zijn echt mensen waarvan ik echt denk: o my god, weet je wel.”

De voorvrouw van de BBB vervolgt: “Als ik al, weet ik veel, koffie zet, dan is het: ‘Heb je niets beters te doen?’ Ja, hallo, ik heb ook gewoon een privéleven, hè? Mag ik nog slapen, mag ik nog eten? Ja, misschien ietsje minder. Maar dat is de vraag in Nederland: wat mag ik nog?”

Formatieproces

Kan Caroline zich niet beter bezighouden met het formatieproces? “Ik zal je vertellen: de opnames van de Meilandjes waren op 7 en 8 januari. Op 9 januari begonnen de formatiegesprekken, dus ik hoop dat ik in mijn vrije tijd nog dingen mag doen. Zo niet, mail mij: [email protected].”

Ze besluit: “Vertel mij maar even wat ik nog wél mag doen en wat ik niet meer mag doen. Dan zal ik openbaar maken wat de meeste mensen in Nederland vinden. Ja, sorry, ik denk echt van: wat ís dit jongens? Alsjeblieft!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat een politica als Caroline van der Plas wel moet willen figureren in plat amusement?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen