Caroline van der Plas boos op Özcan Akyol: ‘Dit is echt schandalig’

Caroline van der Plas is echt heel erg boos over het boa-bashen van Özcan Akyol. Ze vindt dat de presentator compléét de plank misslaat. “Dit is echt een schandalige opmerking.”

Caroline van der Plas en Özcan Akyol © NPO, SBS

Özcan Akyol heeft in de populairste talkshow van ons land vollédig gehakt gemaakt van boa’s. Hij ging maandag aan tafel bij Vandaag Inside echt helemaal los op hen. “Als je niks meer kan, word je boa. Het is speelgoedpolitie! Ik zeg altijd tegen mijn kinderen: je moet boeken lezen, anders word je later een boa”, zei hij onder meer.

‘Dit is schandalig’

Wat een bizarre uitlatingen, vindt Caroline van der Plas. “Schandalige opmerking. Schofferen van tienduizenden boa’s. Ook bewakers bij jouw optredens Eus. Bewakers van Mediapark. Noem maar op. Misschien moet je eens de opleiding handhaving, toezicht en veiligheid volgen, voordat je je mond open doet. Dan weet je een keer waar je over praat.”

Ze vervolgt op X: “Eus weet niet eens wat een boa is. Ook een bewaker op het Mediapark, die zorgt voor zijn veiligheid en die van de gasten is een boa. Ook de medewerker van Veiligheid en Service op een station is een boa. Ook de bewaker in een winkel, die let op winkeldieven, is een boa.”

‘Slaat nergens op’

Lilian Helder, Tweede Kamerlid voor BBB, is verbijsterd. “Kan vaak lachen om de mannen van Vandaag Inside, maar dit slaat nergens op. Misplaatst, onjuist en respectloos. Misschien eens een dagje met een boa en een politieagent meelopen?”

NRC-columniste Aylin Bilic: “Is dit humor? Of heeft hij gewoon geen idee wat een boa doet? Misschien een dagje meedraaien zou ik zeggen.”

Vanaf de zijlijn

VVD-wethouder Vincent Karremans is verbijsterd. “Als je niets kan, dan word je columnist. Lekker zeiken vanaf de zijlijn, zonder iets toe te voegen aan de maatschappij. Onze boa’s daarentegen zijn zeer bekwaam en werken (wel) keihard voor de maatschappij, onze veiligheid en leefbaarheid.”

Onderzoeksjournalist Kim van Keken: “Een overbelaste politie, te weinig agenten en daardoor meer taken voor boa’s: mannen en vrouwen die hard werken en doen wat ze wordt opgedragen. Maar laten we die lekker afzeiken op tv.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen