Angela de Jong al bijna drie maanden niet in VI: ‘Boos? Weet niet’

Angela de Jong is nu al 77 dagen niet te zien geweest in Vandaag Inside. Bijna drie maanden zonder de opiniedraak van het AD. Wat is er aan de hand? “Ik weet het niet.”

René van der Gijp, Angela de Jong en Johan Derksen © SBS 6

Het lijkt erop dat de gastenlijst van Vandaag Inside onder de loep is genomen en dat er flink wat namen zijn doorgekrast. Niet alleen Pieter Cobelens verschijnt opeens niet meer – volgens Leon de Winter wil Johan Derksen hem niet meer zien vanwege zijn Israël-standpunt – maar ook Angela de Jong is al ruim tweeënhalve maand niet meer geweest.

Angela’s onderbuik

Wat is er aan de hand? Er is tijdens haar laatste VI-optreden, op 31 augustus, geen overtogen woord gevallen. Het ging vooral over koetjes, kalfjes en Eva Jinek. Al prees Johan Derksen anderhalve week later wel Tina Nijkamp, Angela’s evenknie bij De Telegraaf. “Die heeft er natuurlijk veel meer verstand van. Angela schrijft op haar onderbuikgevoelens.”

Tina wil echter niet aan tafel bij VI, maar Angela zien we ook niet meer. En dat terwijl we Miljuschka Witzenhausen, een andere vrouw, sinds Angela’s laatste optreden al twee keer hebben gezien. Zal VI zich toch wat hebben aangetrokken van de analyse dat vrouwen het programma lagere kijkcijfers zouden bezorgen?

‘Waar is ze nou?’

Waar is Angela? Een luisteraar van de AD Mediapodcast vraagt het zich af. Presentator Manuel Venderbos: “Tot slot, Bram Colet vraagt zich af: is er een reden dat Angela al langere tijd niet meer bij Vandaag Inside is te zien?”

Angela daarop: “Ja, ze hebben verkiezingen en ze bellen niet. Als ze niet bellen, dan zit ik daar niet. Maar heeft hij me gemist? Dat vind ik dan wel weer leuk om te horen. Meestal hoor je alleen maar dat mensen me heel stom vinden.”

‘Boos? Weet het niet!’

Is er sprake van onmin met de mannen van Vandaag Inside? “Ik ben niet boos op ze. Misschien zijn zij boos op me. Maar weet je, het is me allemaal om het even. Of ze me nou wel of niet uitnodigen, echt, maakt niet uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Angela de Jong ook genoegen zou nemen met een plekje op de kruk van Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen