Chantal Janzen in het nauw: Angela de Jong valt bij haar in slaap

Chantal Janzen heeft nu echt de poppen aan het dansen. De belangrijkste tv-criticus van ons land, Angela de Jong, valt bij haar in slaap. “Haar programma De Piano is slaapverwekkend!”

Angela de Jong en Chantal Janzen © RTL

Er is echt geen A-ster in Nederland met zóveel televisieflops als Chantal Janzen. Ze is ontegenzeggelijk een grote naam, maar tegelijkertijd is het een feit dat ze eigenlijk níets maakt dat beklijft. Of het nou die rare pyjamashows zijn of nu haar huidige saaie tv-programma De Piano: het boeit de kijker niet. En nu keert ook Angela de Jong zich tegen haar.

Klap voor Chantal

Angela heeft even naar dat pianoprogramma gekeken en vindt het echt verschrikkelijk. De show is gebouwd om het fenomeen stationspiano, maar ontbeert alle sympathie en spontaniteit die de NS-vleugels zo bijzonder maken. Werkelijk álles is in scène gezet bij dit programma. Het voelt te Amerikaans, te nep.

Na de kijkcijferval van De Piano – de tweede aflevering trok een derde minder kijkers – komt Angela er nog eens overheen. Ze noemt de show in haar AD-column ‘zo doodgeproduceerd dat het eindresultaat slaapverwekkend is’. En als de belangrijkste tv-criticus van het land in slaap valt bij je programma, dan kun je het natuurlijk wel shaken.

Zielige verhalen

De zielige verhalen van werkelijk álle kandidaten voelen voor Angela te opgedrongen. “Het is allemaal veel te gekunsteld, óók de reacties van Chantal. Ik kan het draaiboek van tevoren uittekenen. Hier een zielig verhaal, daar iets luchtigers, een paar kindjes voor de vertedering, hebben we nog een hond misschien en dan hup, snel weer een zielig verhaal.”

Die shots waarbij de kandidaten quasi-nonchalant het station uitlopen na hun optreden zegt genoeg over de authenticiteit van dit format, aldus Angela. “In hun T-shirt. Terwijl de echte reizigers diep weggedoken in winterjassen lopen. Foutje, bedankt.”

Vrije val

De kans is aanwezig dat we niet veel afleveringen meer voorgeschoteld krijgen, want de kijkcijferval van De Piano is gigantisch. Als dat zich doorzet, dan blijven er weinig kijkers over. “We zien toch wel dat Chantal Janzen een vrije val heeft gemaakt”, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update.

“Het is toch wel heel pijnlijk. Het leek er vorige week al wel op, want er waren veel negatieve reacties, en het blijkt nu ook: de kijker vindt het gewoon niet zo leuk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chantal Janzen: pyjamashows, saaie pianoshow, niets beklijft. Is er een Chantal-show die u echt leuk vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen