Tina Nijkamp weigert uitnodiging Vandaag Inside: ‘Nee, ik kom niet’

Een meevaller voor Angela de Jong: haar kersverse rivaal Tina Nijkamp aast niet op haar plekje bij Vandaag Inside. Sterker nog, die uitnodiging heeft ze naast zich neergelegd. “Ik kom niet.”

Vandaag Inside en Tina Nijkamp © SBS 6, RTL 4

Er is geen krant die de berichtgeving over mediazaken zó domineert als het AD. De grote concurrent, De Telegraaf, doet al jaren nauwelijks meer mee. Maar daar lijken ze nu verandering in te willen brengen met de nieuwe columnisten Mark Koster en Tina Nijkamp. Met kijkcijferhooligan Tina hebben ze gewoon hun eigen Angela de Jong in huis.

‘Je durft niet, hè?’

Moet Angela gaan vrezen voor haar tv-optredens? Gaan die halveren nu Tina ook op de markt is? Johan Derksen heeft haar een flink compliment gegeven door te roepen dat ze deskundiger is dan Angela, maar die lokroep van de Vandaag Inside-ster wordt niet beantwoord.

Tina is niet van plan om aan te schuiven bij VI, bevestigt ze aan Wilfred Genee in zijn radioprogramma The Friday Move. Hij zegt aan het eind van hun gesprek: “Leuk dat je er was, Tina. Tot de volgende keer. Houd dat vast, dat uitgesprokene. Dat is heel leuk. Je durft niet bij Vandaag Inside, hoorde ik, hè? Dat is jammer.”

Geen goede score

Het klopt, antwoordt Tina. “Nee, ik denk ook niet dat ik heel goede kijkcijfers ga halen, dus dat zou ik dan ook jammer vinden voor jullie. Hahahaha.”

Wilfred: “Dat is heel raar dat je van jezelf nu al zegt dat je het…”

Tina: “Nou, mannen scoren over het algemeen beter.”

Tegenover voetbal

Als kijkcijferexpert houdt Tina de scores van VI nauwlettend in de gaten. Merel Ek: “Jou was wat opgevallen over Albert Verlinde.”

Tina: “Ja, mij is opgevallen dat Albert Verlinde, vind ik wel heel slim, altijd op de voetbalavonden bij VI zit. Hij heeft nog nooit op een niet-voetbalavond gezeten. Je had 695 duizend kijkers.”

Wilfred: “Tegenover het voetbal. Dat was hartstikke goed hoor.”

‘Heel goed’

Tina: “Ja dat was heel goed, heel goed. Jullie waren een van de best bekeken programma’s.”

Wilfred: “En hij deed het echt top vond ik zelf. Ja. Was echt goed.”

Tot slot: ziet Tina zichzelf als de Angela de Jong van De Telegraaf? “Dat ben ik natuurlijk niet, want ik ga niet recenseren zoals Angela. Ik ga niet de hele nacht tv kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen