Roelof Hemmen stopt als sidekick na kritiek Angela de Jong en VI

Roelof Hemmen stopt als sidekick in talkshows na de felle kritiek van Angela de Jong en Vandaag Inside. “Het is natuurlijk niet leuk als je in VI wordt afgebrand”, zegt de oud-nieuwslezer.

Roelof Hemmen, Angela de Jong en Jorik Scholten © RTL

Hij dacht dat zijn inbreng geweldig was, maar het extreem lange monoloog dat Roelof Hemmen hield tijdens het Renze-interview met Jorik Scholten (Lil Kleine) is hem op veel kritiek komen te staan. De oud-nieuwslezer zat er als sidekick van Renze Klamer, maar haalde volledig de energie uit diens show met zijn 1 minuut en 43 seconden durende ‘vraag’.

Boetekleed

Roelof werd keihard aangevallen in Vandaag Inside en ook tv-critici als Angela de Jong en Victor Vlam gingen los op hem. Baalt hij achteraf gezien van zijn bemoeienis met dat interview? “Dat was niet echt een goed optreden natuurlijk. Het heeft mij geleerd dat ik een slechte sidekick ben”, zegt hij in gesprek met de Weekend.

Zelf ziet Roelof ook in dat hij er ‘veel te lang over door’ ging. “Ik ben een interviewer, bij BNR was het elke dag mijn werk om een uur lang de diepte in te gaan met mensen. Die rol pakte ik daar te veel. Ik ging Lil Kleine interviewen, terwijl dat niet mijn werk is als sidekick. Een sidekick heeft een heel vrije rol. Maar je moet niet meer praten dan de host, hahaha!”

Sidekick-exit

Dat het zo slecht ging als sidekick bij Renze had Roelof niet gelijk door. “We waren eigenlijk heel tevreden. Het begon pas de dag erna, toen Angela de Jong er wat over schreef en iemand in VI (Valentijn Driessen, red.) over mij uit zijn dak ging.”

Is dit het einde van Roelof als sidekick? “Ja hoor, wat mij betreft wel. Nogmaals, ik ben niet zo’n goede sidekick, haha! Ik ben niet heel grappig of gevat, ik ben journalist. Ik ben geïnteresseerd, stel vragen. Maar mijn naam staat niet op de gevel. Een sidekick die doet wat ik deed, moet je eigenlijk niet hebben.”

Afgebrand

Roelof vond het wel ‘heel leuk om te doen’, maar hij is nooit meer gebeld. “Dat is misschien ook wel beter. Het is natuurlijk niet leuk als je in VI wordt afgebrand.”

Als Weekend opmerkt dat het ‘nog erger’ kan, zoals het geval-Özcan Akyol, zegt Roelof: “Eus is een hartstikke goede interviewer en programmamaker, hij voegt altijd wel iets toe aan een programma. Nu is het een keer misgegaan en heeft hij veel narigheid over zich afgeroepen. Dat is jammer, maar dat gebeurt nu eenmaal ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Roelof Hemmen een onderscheidende tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen