‘Paul de Leeuw is megarisico, straks schreeuwt hij bij patiëntje thuis’

Het is heel goed dat Paul de Leeuw is opgestopt als presentator van Niet Klein Te Krijgen, vindt Angela de Jong. “Als producent zou ik echt iedere vorm van risico daar uit willen bannen.”

Paul de Leeuw © NPO

Angela de Jong hoort niet bij de critici die het wel héél overdreven vinden dat Paul de Leeuw vanwege stemverheffing is opgestapt als presentator van Niet Klein Te Krijgen, het programma waarin tieners met kanker worden gevolgd. De presentator stond in het kinderziekenhuis Prinses Máxima Centrum te schreeuwen tegen een regisseuse.

Akkefietje

Het is volgens Rob Goossens echt bespottelijk dat je al weg moet na één stemverheffing, maar daar is Angela het dus niet mee eens. “Hij is een grens voorbijgegaan. Dat is een omgeving waar dat natuurlijk echt niet kan. Het is ook echt wel een smet op het programma als je weet dat er natuurlijk achter de schermen van alles gebeurt.”

Ze vervolgt: “Meningsverschillen mogen er best zijn, maar die vecht je niet uit op de vloer van het Máxima-kinderziekenhuis. Als ik de berichtgeving goed begreep, dan is er wat gedoe met Skyhigh, de producent, en lag hij daar gewoon niet meer zo lekker na dat hele akkefietje.”

Divagedrag

Paul moet zich gewoon een beetje gedeisd houden, aldus Angela. “We leven nu eenmaal in een tijd waarin er weinig ruimte is voor divagedrag, in wat voor vorm dan ook, van een presentator en dan moet je het veld ruimen. Ik hoop van harte dat er iemand komt die net zo goed en onbevangen is in dat programma als hij.”

Het is volgens Angela doodzonde, want: “Het was verreweg zijn mooiste programma van de afgelopen jaren. Ja, ik vond het echt een fantastisch programma. Hij deed het echt heel goed. Ook hoe hij met die kinderen omging.”

Woedeaanval

Maar tóch wil ze Paul er niet meer zien. “Ik vind dat je best passievol mag zijn als televisiemaker, maar er is een verschil tussen een studiovloer waar een duidelijke hiërarchie is of je staat in een ziekenhuis met een kind met kanker met ouders die daar alle verdriet van de wereld hebben en niet weten hoe het afloopt. Daar past die woedeaanval niet.”

Paul is te risicovol geworden, denkt Angela. “Ik denk dat je als producent met zweet in je handen zit over wat er nog meer gebeurt tijdens die opnames. In zo’n ziekenhuis of bij iemand thuis, waar een ziek kind ligt en ouders de wanhoop nabij zijn. Je laat al wat toe in je huis en dan zit je niet op extra gedoe te wachten.”

Risico uitbannen

Het risico is te groot dat Paul wéér tekeer zou gaan, aldus Angela. “Ik denk ook dat het anders was geweest op het moment dat het gewoon in een montageruimte was geweest, ver weg van al die kwetsbare hoofdrolspelers van dit programma dan daar in dat Prinses Máxima centrum.”

“Als ik de producent van dat programma zou zijn, dan zou ik echt iedere vorm van risico daar uit willen bannen. En dan kan het maar gaan over een stemverheffing, maar ik vind het niet bij dit programma passen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Paul de Leeuw een grens heeft overschreden door in een kinderziekenhuis te schreeuwen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen