Hélène Hendriks krijgt berisping van Angela: ‘Imago onder druk’

Hélène Hendriks krijgt een berisping van Angela de Jong, de belangrijkste tv-columnist van Nederland, België en omstreken. “Het komt haar imago en uitstraling niet ten goede”, zegt ze.

Angela de Jong en Hélène Hendriks © SBS

Het blijft een zorgenkindje: De Oranjezondag, de nieuwe talkshow van Hélène Hendriks die inhoudelijk om te huilen is. En dit weekend zal de presentatrice peentjes zweten, want ze staat voor het eerst op eigen benen: de talkshow is morgen voor het eerst níet te zien na kijkcijferkanon Miljoenenjacht, maar na het slecht bekeken Code van Coppens.

Imago

Gaat Hélène dit overleven? Eén ding is zeker: critici zijn zwaar ontevreden. Angela de Jong vindt het bijvoorbeeld afschuwelijk dat ze Prem Radhakishun vorige week had uitgenodigd. “Ik dacht echt: onder welke steen hebben ze die nou weer vandaan gehaald? Het was juist zo rustig”, aldus de opiniedraak in de AD Mediapodcast.

“Ik zou Hélène aanraden iets kritischer naar de gasten te kijken. Ik vind haar echt heel leuk, maar zeker met Prem heb je iemand aan tafel die de regie compleet overneemt en dat komt haar, nou ja laten we zeggen, imago en uitstraling niet ten goede. Zij moet juist laten zien dat zij dat kan aan die tafel. Dat kan ze ook. Maar het is nu overgenomen door anderen.”

Gunfactor

Collega Dennis Jansen, mediajournalist van het AD, daarop: “Nou, Rutger was een keer wat stiller. Dat mag ook gezegd worden.”

Podcasthost Manuel Vendebros schrikt een beetje van de uitlatingen van Angela. “Maar jij zegt: zelfs hierdoor vervaagt de gunfactor van Hélène Hendriks.”

Overdrive

Ja, wel een beetje, aldus Angela. “Nou ja, ik bedoel: ik kijk omdat ik Hélène heel leuk vind. Ze moeten gewoon volgens mij iets beter nadenken over wat ze willen met het programma en welke gasten ze er neerzetten en welke onderwerpen ze behandelen. Ik gun haar zo van harte een eindredacteur die er helemaal voor gaat voor haar.”

Wat voor eindredacteur? “Iemand die aanvoelt wat zij wil, wat zij kan. Het programma wordt nu voor andere dingen gebruikt, heb ik soms ook het idee. Noa in Leverkusen, dat was een soort reclamespotje voor de wedstrijd die later te zien was op Viaplay TV. Ja, wat voegde het dan toe? Echt niks. Nee. En dat vind ik zonde van Hélène.”

“Het is te gemakzuchtig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Hélène Hendriks over haar hoogtepunt heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen