‘Eva Jinek wilde haar redactie niet delen met Beau en Humberto’

Eva Jinek vond het volgens Angela de Jong niet prettig dat ze bij RTL 4 haar redactie moest delen met Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer. “Ze hecht aan een eigen team.”

Talkshowsterren © RTL

Ze zat vier jaar lang bij RTL 4, maar is nooit echt een boegbeeld van de zender geworden: Eva Jinek. Haar collega’s Beau, Humberto en Renze kregen niet eens een appje toen ze besloot om na de komende jaarwisseling over te stappen naar AvroTros. De band is dus niet erg hecht. En nu blijkt dat er ook sprake was van enige ergernis.

Eva niet blij

Volgens Angela de Jong vond Eva het helemaal niet prettig dat haar redactie voor álle presentatoren werkte. “Wat ik heb gehoord is dat ze toen ze bij de redactie stond om te vertellen dat ze weg was en weg zou gaan en waar ze haar keuze op gebaseerd had, dat ze merkte dat ze het wat minder vond dat ze de redactie moest delen met andere mensen.”

De mensen die Eva’s talkshow bij RTL maakten, maken ook de andere praatprogramma’s van de zender. “Dus dat de redactie ook voor Humberto werkte en ook voor Renze en voor Beau”, aldus de AD-opiniediva in Vandaag Inside.

Eigen team

Wilfred Genee verbaast zich daarover. “Ja, is dat vervelend?”

Angela daarop: “Nou, kennelijk. Het is iemand die heel erg hecht aan haar eigen team. Voor zover ik begreep was ze daar ook altijd best wel close mee, dus ik ben benieuwd wie er nu allemaal weer meegaat naar de andere kant.”

Wanneer we Eva weer op NPO 1 gaan zien? “Het lijkt toch wel vrij zeker dat ze zeven uur op NPO 1 gaat doen vanaf september 2024. Ik kan me ook nog wel voorstellen, en waar je ook nog wel geluiden over hoort, dat er misschien nog wel een programmaatje een keer per week in opmaat naar die talkshow komt.”

Khalid & Sophie exit?

Het is geen geheim dat Sophie Hilbrand flink baalt van Eva’s komst. Angela: “Het is wel spannend wat er gebeurt hoor, want Dennis (Jansen, haar AD-collega, red.) had het ook over 140 afleveringen en dat is dan toch september tot mei grofweg, met een pauze in december. Dat betekent dat Khalid & Sophie niet terugkomen.”

Wilfred: “Nee, en die zijn er niet blij mee heb ik in de wandelgangen al vernomen.”

Johan Derksen: “Die laten ze ook wel een beetje zwemmen nu, vind ik, hè?”

Geen zorgen

Angela denkt dat Sophie en Khalid Kasem zich niet zo’n zorgen hoeven te maken. “Sophie en Khalid zullen waarschijnlijk weer iets anders gaan doen. Die hoeven zich niet zoveel zorgen te maken.”

Wilfred: “Khalid ook niet?”

Angela: “Die staat ook onder contract bij de VARA, dus ze zullen heus nog wel wat bedenken voor hem. Maar de redactie is wel wat kwetsbaarder.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek belangrijker wordt gemaakt dan ze is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen