Trekt Jeroen Pauw tv-belofte in? ‘Dit is natuurlijk verkeerd signaal’

Het lijkt erop dat Jeroen Pauw na de zomer tóch gewoon doorgaat als co-host van Sophie Hilbrand, zodra hun talkshow naar de late avond verhuist. “Dit is een verkeerd signaal.”

Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw © Annemieke van der Togt

Jeroen Pauw heeft overal geroepen dat zijn terugkeer als talkshowhost tijdelijk zou zijn, om Khalid Kasem te vervangen. Maar nu de kans nihil is dat de omstreden Khalid ooit nog zijn tv-comeback maakt, stellen bronnen van het AD dat Jeroen toch gewoon aanblijft als talkshowhost. En het tijdelijke Sophie & Jeroen zou dan een definitieve titel worden.

Angela kritisch

Sophie & Jeroen (eerst Khalid & Sophie) verhuist na de zomer van de vooravond naar de late avond, als vervanger van Op1, en zowel Jeroen als Sophie Hilbrand zouden dan twee avonden voor hun rekening nemen.

Angela de Jong is fan van Jeroen, maar vindt dit niet goed. “Hij is het gaan doen met de belofte dat het tijdelijk was. Daar kom je dan op terug. Dat kan nog wel. Maar tegelijkertijd vind ik het ook gewoon zo de zwakte van de NPO laten zien”, zegt de beruchte opiniediva in haar AD Mediapodcast.

Verkeerd signaal

Hoezo een zwakte? “Dat er dus gewoon in al die jaren, met al die, nou ja, laten we zeggen, proeftuinen die er zijn geweest qua talkshows – want we hebben er wat gehad, we hebben wat talkshowhosts gehad – dat er dus niemand is die goed genoeg is om het te kunnen doen.”

Het betekent dat de NPO niet genoeg mensen heeft opgeleid, aldus Angela. “Ik vind Jeroen Pauw nog steeds met kop en schouders boven de rest uitsteken, maar het is natuurlijk wel een compleet verkeerd signaal.”

Renze Klamer is er wel opgeleid. “Maar ja, die zit nu bij RTL, want die is natuurlijk ook niet heel netjes behandeld.”

Overwinteren

Het zou opvallend zijn als Jeroen aanblijft als talkshowhost, omdat hij normaal gesproken overwintert op Curaçao. Dat zou erop kunnen duiden dat Jeroen & Sophie gaat afwisselen met een ander BnnVara-duo, aldus mediajournalist Dennis Jansen. Hij wijst daarbij op het duo Amber Kortzorg en Natasja Gibbs.

Niet goed, aldus Angela. “Je gaat ervoor om een herkenbaar geluid neer te zetten. Dan moet je gewoon voor vaste gezichten gaan.”

Elke avond Pauw

Áls Jeroen dan al aanblijft, dan moet hij het hele jaar rond die talkshow gaan maken, vindt Angela. En het liefst alleen, zonder Sophie. “Ik gun Jeroen Pauw alles, ik gun hem zijn tijd op Curaçao, maar ik zou hem ook best iedere avond op televisie willen. Gewoon als talkshowhost, maar dan gewoon weer met Pauw.”

“Gewoon een lekker programma. En niet het gedrocht wat Sophie & Jeroen is bijna elke avond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Pauw: beter met Sophie of beter gewoon solo?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen