Tina Nijkamp luidt de noodklok: ‘Vrouwen slecht voor kijkcijfers VI!’

Tina Nijkamp is de cijfers al een tijdje aan het bestuderen, maar nu weet ze het bijna zeker: vrouwen zijn volgens haar slecht voor de kijkcijfers van Vandaag Inside. “Het is echt opmerkelijk.”

Vandaag Inside en Tina Nijkamp © SBS 6, RTL 4

Het lijkt wel alsof ze bij Vandaag Inside geen zin meer hebben in vrouwen die geen Hélène Hendriks heten. Gisteren zat Miljuschka Witzenhausen in de show en dat is de eerste niet-Hélène-vrouw in een heel lange tijd. Toevallig plaatste kijkcijferprofeet Tina Nijkamp daar vorige week nog een story over op haar analysekanaal.

Weinig vrouwen

Tina zat toen even de gastenlijst van de afgelopen tijd door te nemen en schrok zich een hoedje. “Dit tv-seizoen regent het kijkcijfermiljoenen voor VI. De mannen beleven een kijkcijferrecord-tv-seizoen. Opmerkelijk: niet eerder waren er, naast Hélène Hendriks elke vrijdag, zó weinig vrouwen tafelgast bij VI.”

Miljuschka zat er gisteren en daarvoor was zij ook de laatste niet-Hélène-vrouw, namelijk op 6 september. “Angela de Jong was 31 augustus te gast. En dat was het tot nu toe. Of er een link is tussen weinig vrouwen aan tafel en hogere kijkcijfers weet ik niet zeker, opvallend is het wel.”

Lagere kijkcijfers

Het vermoeden van Tina wordt steeds meer bevestigd, want de show met Miljuschka van gisteren deed het magertjes. “Het is me al eerder opgevallen en het is helemaal niet wenselijk en leuk, maar het lijkt wel alsof mannen beter scoren bij VI als tafelgast dan vrouwen. Deze uitzending kwam uit op 813 duizend kijkers kijkers.”

Daar hoort een marktaandeel van 14,6 procent bij in de commerciële doelgroep, vervolgt Tina. “Sinds de nieuwe kijkcijfermeting scoorden alleen de uitzendingen van 7 en 8 september lager. Natuurlijk stond er voetbal tegenover, maar dat is de afgelopen maanden veel vaker gebeurd. Hopelijk is het een onzinconclusie, maar het is wel opmerkelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Catherine Keyl gestrikt moet worden door VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen