Job Knoester valt Studio Voetbal aan: ‘Saaiste programma ooit!’

De mannen van Vandaag Inside nemen semi-concurrent Studio Voetbal behoorlijk op de hak. Tafelgast Job Knoester heeft zelfs ‘nog nooit zo’n saai programma gezien’.

Studio Voetbal en Vandaag Inside © NOS, SBS

Het gaat niet best met de kijkcijfers van Studio Voetbal en in een poging om de boel een beetje in de lift te krijgen, gaan ze nu publiek toelaten tot de studio. Op die manier gaan ze natuurlijk een beetje meer op Vandaag Inside lijken en dat programma is wél een megasucces. Maar of dat de bloedserieuze analisten van de NOS erbovenop gaat helpen?

Publiek betalen

Wilfred Genee reageert in elk geval cynisch in Vandaag Inside: “Ja, dat doen ze omdat het bij EK’s en WK’s zo’n enorm succes was. Dat heeft niks met dit programma te maken.”

René van der Gijp keihard: “Die moeten toch het publiek wel gewoon gaan betalen?”

Wilfred: “En veel ook bedoel je?”

René: “Behoorlijk wat, ja!”

Wilfred: “Ook om te lachen enzo?”

Tot het voorbij is

René vreest het ergste. “Nou ja, anders krijg je publiek als bij Renze. Die zitten erachter te wachten tot het voorbij is.”

Johan: “Kijk, het is natuurlijk wel zo, René… We hoeven ons niets te verbeelden, maar als je nou rondkijkt naar HLF8, De Oranjezomer en Van Roosmalen en die andere snuiter… Ze proberen ons allemaal na te doen.”

René: “Ja, natuurlijk.”

Johan: “Dit komt ook weer door ons. Ze zeggen: waarom hebben die gasten meer kijkers? Omdat er publiek bij zit!”

Kijkers wegjagen

Wilfred: “Heb je Studio Voetbal eigenlijk nog gekeken?”

René: “Ja, ik heb het nog gekeken. Het is altijd wel handig om dan het eerste half uur met Frans Hoek te beginnen, want dan weet je in elk geval dat al je kijkers weg zijn. Hahahaha!”

Johan: “Nee, maar ze kunnen daar vijfduizend mensen publiek neerzetten, maar zolang professor dokter Hoek er zit, kijkt er geen hond. Van der Vaart is de enige die als character het leuk maakt en die Pierre zit maar wat te brommen en dan de rest zijn figuranten. Nou zit die Hoek belangrijk te zijn… Jongen, er komen alleen maar cliché’s uit.”

‘Heel erg saai!’

Tafelgast Job Knoester vindt Studio Voetbal verschrikkelijk. “Nou, ik heb vorige week gekeken en ik heb nog nooit zo’n saai programma gezien. Het is zó saai!”

Volgens Rafael van der Vaart zal het programma beter tot zijn recht komen met publiek. En dan vooral hij: “Ik vind het fijn dat als ik een keer een grap maak, dat er ook iemand lacht.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar past Rafael van der Vaart volgens u beter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen