Rafael van der Vaart blij: Studio Voetbal gaat iets meer op VI lijken

Rafael van der Vaart is ongelooflijk blij dat Studio Voetbal op de schop gaat. De voetbalbabbelshow van de NOS krijgt publiek en gaat daarmee iets meer op Vandaag Inside lijken. “Mooi!”

Sjoerd van Ramshorst en Rafael van der Vaart © NOS

Waar Vandaag Inside een levendig en dynamisch programma is, slaat Studio Voetbal vaak toch een beetje dood. Daar zitten altijd heren aan tafel met heel bedrukte gezichten, alsof ze over een heel belangrijk onderwerp praten. Terwijl het uiteindelijk natuurlijk maar over een spelletje gaat. En daar zijn ze kennelijk zelf ook achtergekomen.

Publiek in de studio

Studio Voetbal gaat op de schop: vanaf volgende week zondag zijn de uitzendingen mét publiek. Er komt een nieuwe studio, waarin ruimte is voor zo’n vijftig personen. “Bij het vorige EK en WK voetbal in het avondprogramma (met presentator Sjoerd van Ramshorst) ook publiek aanwezig”, licht een woordvoerder van de NOS toe.

De persvoorlichter vervolgt: “Dit gaf de uitzendingen sfeer en een gevoel van ‘samen naar voetbal kijken’. Mede door deze positieve ervaringen heeft de NOS in het eigen pand een nieuwe studio ingericht om dit ook wekelijks mogelijk te maken bij Studio Voetbal.”

Al langer een wens

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport, is blij. “Het toevoegen van publiek was al langer een wens van de redactie. We hebben de ruimte gecreëerd om dit te organiseren. Publiek kan bij zowel in interactie als in sfeer van toegevoegde waarde zijn. Voetbal kijken en erover praten doe je samen, nu ook iedere week bij Studio Voetbal.”

De presentator van de show, Sjoerd van Ramshorst, is enthousiast. “Tijdens het WK vorig jaar hebben we hele positieve ervaringen gehad met publiek in onze uitzendingen, en dat gaan we nu ieder voetbalweekend doen. We maken het programma tenslotte voor de kijkers, dan is het helemaal mooi dat zij hier ook live bij kunnen zijn.”

Lachen om Rafael

Rafael van der Vaart hoopt dat zijn rol in het programma eindelijk op waarde geschat wordt, reageert hij. “Ik vind het fijn dat als ik een keer een grap maak, dat er ook iemand lacht.”

Sjoerd daarop: “Precies, want het blijft nu steeds muisstil, maar dat gaat over twee weken dus veranderen.”

Rafael: “Want ik ben een heel leuke tafelgast.”

Sjoerd: “Ja, echt heel leuk en daarom nodigen we je ook bijna elke week uit.”

Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden via publiekstudiovoetbal.nl.

Wat zegt Tina?

Wat vindt tv-professor Tina Nijkamp van deze move? “Hopelijk zit er straks niet meer publiek in de studio dan dat er thuis kijken, want het gaat bijzonder slecht met de kijkcijfers van Studio Voetbal: gisteren slechts 481 duizend kijkers. Vorige week 443 duizend en inclusief uitgesteld kijken 519 duizend.”

Niet best, zegt Tina. “En maar een derde van VI. Wellicht ook tijd voor een formatwijziging?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen