Job Knoester mogelijk veel minder vaak in VI: ‘Dit hakt er wel in’

Job Knoester verschijnt mogelijk veel minder vaak in Vandaag Inside nu de talkshow flirt met meer wisselende tafelgasten. “Zo sneu. Hij hangt zijn hele identiteit op aan dat programma.”

Job Knoester © SBS 6

Vandaag Inside probeert evident te leren van het grote succes van De Oranjezomer. Er zitten plotseling veel vaker wisselende gasten aan tafel, terwijl tot de zomer steeds dezelfde gezichten werden gerecycled. Sommigen van hen hebben daarnaast veel meer tv-werk, denk aan Özcan Akyol en Hélène Hendriks, een ander kennen we alleen van VI.

Arme Job Knoester

Iemand als Job Knoester bijvoorbeeld. Hij is alleen dankzij Vandaag Inside zo’n bekend gezicht geworden. Je merkt dat hij héél fanatiek in de wedstrijd staat en enórm trots is om onderdeel uit te mogen maken van dit kijkcijfersucces. Maar wat gebeurt er nu er opeens allerlei wisselende gasten als Miljuschka Witsenhausen en Wouter de Winther aanschuiven?

Die Job zal zich volgens mediacriticus Victor Vlam ernstige zorgen maken. “Ja, dit is voor sommige mensen toch wel een klein rampje. Als jij een vaste tafelgast bent bij Vandaag Inside en jij hebt je hele identiteit opgehangen aan dat programma… Denk aan Job Knoester, bijvoorbeeld. Ik heb met hem te doen. Die arme Job Knoester.”

‘Héél erg aanwezig’

Victor vertelt in de podcast De Communicado’s dat Job er rekening mee moet houden dat hij niet meer één keer per week aan tafel komt. “Hij was echt héél erg aanwezig bij dat programma en als al deze mensen die nieuw aanschuiven nou ook een succes zijn, dan gaat hij gewoon minder vaak daar gevraagd worden.”

Hij vervolgt: “Dan is hij misschien in plaats van eens per week of eens per twee weken misschien eens per drie of vier weken te zien. Ja, dat is natuurlijk wel iets dat er flink in hakt. Dat is wel iets wat ten koste gaat van zijn zichtbaarheid.”

Hele identeit

Juist voor een gast als Job is dat lastig, aldus Victor. “Hij hangt zijn hele identiteit op aan het programma, want hij zit er heel veel over te twitteren als hij er weer zit. Het is heel belangrijk voor hem, dat begrijp ik op zich ook wel. Hij zal er ook veel reacties op krijgen. Maar het geeft wel aan: als gast zit je altijd in een kwetsbare positie.”

Het is volgens hem wel heel slim dat VI minder vaak dezelfde gasten recyclet. “Ik begrijp de gedachte daarachter wel. Je wil het programma vers houden. Achter de schermers zal er toch wel een soort van constante angst zijn dat het programma uit de gratie valt bij de kijker. Dat kan heel snel gaan in de televisiewereld.”

Rappe daling

Je moet als tv-maker altijd waken voor een plotselinge ommekeer, legt Victor uit. “Kijk ook naar hoe snel het is gegaan voor Eva Jinek en overigens ook voor Op1. Die kijkcijfers zijn rap gedaald, dus je moet het constant vers houden.”

En dat doe je dus door met gasten als Alexander Pechtold en Khalid Kasem te experimenteren. “Ik begrijp die beslissing dus wel. En ik vond eigenlijk al deze gasten ook best wel aardig werken, dus die mogen wat mij betreft ook wel terugkomen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen