VI-ster Job Knoester gedist door Caroline van der Plas: ‘Populist!’

Vandaag Inside-ster Job Knoester is keihard gedist door de populaire politica Caroline van der Plas. Zij zit niet te wachten op zijn adviezen. “Ik heb maanden geleden mijn hulp aangeboden.”

Caroline van der Plas en Job Knoester © NPO, SBS

Job Knoester ergert zich groen en geel aan veel verkiezingsprogramma’s, omdat daar volgens hem vaak populistische maatregelen in zitten. Hij heeft om die reden al korte metten gemaakt met de PVV van Geert Wilders en nu neemt hij ook de standpunten van Caroline van der Plas’ BBB onder vuur. Oók al populistisch, briest hij.

Job gedist

Na drie ernstige delicten moet een dader levenslang de cel in, vindt Caroline. En dat gaat volgens Job dus helemaal nergens over. Gaat hij haar dat uitleggen? “Dat heb ik maanden geleden aangeboden maar daar is geen gebruik van gemaakt”, schrijft de Vandaag Inside-ster in een berichtje op X.

Hij vervolgt: “Ik heb me voorgenomen met een open blik alle partijprogramma’s te bekijken. Van het programma van BBB ben ik oprecht geschrokken. Het woord ‘veiligheid’ komt 32 keer voor in het programma. ‘Rechtsstaat’ twee keer en dat in een nietszeggende context.”

Heel knullig

Job vindt dat de BBB zichzelf diskwalificeert. “Het zou niet moeten verbazen als je ziet dat mensen van JA21 en de PVV naar BBB overstapten maar toch was ik enorm verbaasd. “

Hij vervolgt: “Het programma kent een hoofdstuk ‘veiligheid’. Dat is zo knullig en amateuristisch geschreven dat ik op deze warme zondag niet weet waar te beginnen met dat inhoudelijk te fileren. Daar kies ik een ander moment en andere gelegenheid voor.”

Populisme

Oei, het lijkt erop dat Job zijn megapodium bij VI gaat gebruiken om het programma van de BBB te fileren. “Wat ik dacht toen ik het hoofdstuk ‘veiligheid’ las van BBB is dat dit niet is geschreven voor een beter Nederland maar om zo veel mogelijk kiezers binnen te harken. Dus ja: dat past voor mij bij populisme.”

Job vindt op X veel medestanders, maar ook tegenstanders, zoals meneer Benjamin: “Laten we aub ophouden met dat linkse populitische broodje aap dat hoger straffen niet werkt.”

X

Job is boos:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Job Knoester die op televisie lijsttrekkers uithoort over hun standpunten over veiligheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen